Тази нощ руската армия е обстрелвала области на Украйна сракети

...
Тази нощ руската армия е обстрелвала области на Украйна сракети
Коментари Харесай

Руските ракети изтощавали ПВО отбраната на Украйна с нова тактика

Тази нощ съветската войска е обстрелвала области на Украйна сракети вид Х-101/555/55 от стратегически аероплан Ту-95МС. В цялата страна беше оповестена въздушна паника малко преди зазоряване, към 4 сутринта.

Военновъздушните сили оповестиха, че ракетите летят през Сумска област на запад.

Противовъздушната защита в Киевска, Черкаска и Кировоградска области е била включена за отбиване на офанзивата. Ракетите смениха посоката си няколко пъти, достигайки и до западните области на страната.

Според пресслужбата на регионалната военна администрация на Киев всички противников цели, движещи се в посока Киев, са унищожени от силите и средствата на Противовъздушна отбрана. Началникът на киевската военна администрацията Сергей Попко написа, че в столицата няма жертви и опустошения.

Генералният щаб към момента не е разгласил информация за броя и типа на ракетите, както и за следствията.

Командването на военновъздушните сили на Украйна заяви за свалени четири крилати ракети в централните и северните области на страната. Като цяло са следени до осем въздушни цели, само че " изчезналите четири " евентуално са неточности в системата, защото информация за попадения не е постъпвала.

Наталя Хуменюк, представител на оперативното командване " Юг " съветските военни употребяват комплицирана система на маневри на ракетите. " В последно време следим нова тактичност на врага, с доста маневри на ракетите и дроновете, тъй че изтощят и излъжат системата на противовъздушна защита ", споделя Хуменюк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР