Тази нощ Русия осъществи най-голямото нападение с дронове срещу Киев

...
Тази нощ Русия осъществи най-голямото нападение с дронове срещу Киев
Коментари Харесай

Русия осъществи най-голямото нападение с дронове срещу Киев

Тази нощ Русия реализира най-голямото нахлуване с дронове против Киев от началото на войната, съобщи Ройтерс.

Нападението стартира в ранните часове на деня, като с изгрева на слънцето се появиха още талази. Предупреждението за въздушно нахлуване продължи общо шест часа.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че по Украйна са били изстреляни над 70 ирански дрона камикадзе и че множеството от тях – само че не всички, са били свалени. Впоследствие военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 71 дрона “Шахед ” и една ракета. Общо по столицата са били изстреляни 75 дрона, отбелязва УНИАН.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Телеграм, че при нападението са били ранени петима души, в това число 11-годишно момиче. Повредени са здания в целия град, а парчета от свален дрон са провокирали пожар в детска градина.

Зеленски съобщи, че нападението е осъществено предумишлено в ранните часове на деня, когато украинците означават най-тежката си национална покруса – глада през 1932-33 година, чиято жертва стават няколко милиона души.

Украинското управление и преди е предписание паралели сред Гладомора и настоящето навлизане на Русия. Украйна и над 30 други страни признават Гладомора за геноцид над украинския народ от страна на Съветския съюз, който по това време ръководи Украйна и се пробва да потисне устрема към самостоятелност.

Москва отхвърля смъртните случаи да са породени от умишлена политика на геноцид и твърди, че руснаците и други етнически групи също са потърпевши от апетит.

Целта на днешното нахлуване към този момент остава неразбираема, само че през последните седмици Украйна предизвестява, че Русия отново ще организира въздушна акция, с цел да унищожи енергийната система на страната, както се опита да направи предходната зима. Украинското министерство на енергетиката заяви, че близо 200 здания в столицата, в това число 77 жилищни, са останали без ток вследствие на нападението.

“Изглежда, че довечера чухме увертюрата. Прелюдията към зимния сезон ”, написа във Facebook известният украински икономист Серхий Фурса.

“Над 70 “шахеда ” (ирански дронове-камикадзе, употребявани от Русия) в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен гнет. Точно в този миг. Руското управление се гордее с това, че може да убива ”, акцентира Зеленски в своя канал в Телеграм, разяснявайки нощното нахлуване.

“Нашите бойци смъкнаха множеството от безпилотните самолети. За страдание, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни защита, с цел да смъкват повече. И да работим по-нататък за сливане на света в отбрана против съветския гнет. Терористичната страна би трябвало да загуби и да дава отговор за това, което е направила ”, добави украинският президент.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР