Тази нощ премина малко по-спокойно, само 78 задържани, събота срещу

...
Тази нощ премина малко по-спокойно, само 78 задържани, събота срещу
Коментари Харесай

Българка във Франция: Мигрантите са изолирани по квартали, интеграцията е почти невъзможна

„ Тази нощ мина малко по-спокойно, единствено 78 арестувани, събота против неделя бяха 715. Градският превоз в Париж и доста градове е спрян след 21 часа, с цел да се предотврати по улиците да има доста хора. Ситуацията е сериозна, управляващите вземат всички ограничения, с цел да лимитират разрастването на безредиците. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria Катя Лене, която е дълготраен гражданин на Париж.

„ Всеки ден има съвещание при Макрон на шефовете по сигурността. Снощи помоли министрите на вътрешните работи и правораздаването да вземат ограничения, всяка нощ към 45 хиляди служители на реда се грижат за реда “, означи интернационалният редактор в Euronews Bulgaria Теодор Тодоров. Той уточни, че Макрон се е срещнал с кметовете на 220 обитаеми места, където е имало вандалски прояви и са нанесени вреди за милиарди евро.
В всекидневието и денем не се се усеща напрежение – размириците са в избрани квартали. В неделя имаше доста по-голямо полицейско наличие. Ежедневието продължава да си тече обикновено, превозът се движи обикновено, вечер и през нощта има повече заплаха.
Катя Лене, българка в Париж

„ Всичко потегли от драматичен случай - убит юноша. След два месеца митинги против пенсионната промяна, Макрон даде обещание в идващите 100 дни да се успокои обстановката в цялата страна. Инцидентът става преди управляващите да разгласят съответните ограничения. Това, което се случва в този момент, забавя проектите на френското държавно управление. Макрон би трябвало да успокои ситуацията. Имаше обвинявания против него, че е бил на концерт на Елтън Джон, до момента в който в страната има безредици “, разяснява Теодор Тодоров.

„ Има голяма горест и неодобрение, този случай не може да се оправдае с нищо, изключително когато не е имало заплаха за живота на близките, а това, че стрелецът е представител на реда провокира още по-голямо неодобрение и прави нещата за Макрон още по-трудни, тъй като фокусът на промените се измества към нещо по-фундаментално - мястото на всеки френски жител в обществото. Мигрантите не могат да се интегрират, когато се намират единствено в дефинира квартали и покрайнини. Социалната конструкция на Франция прави това съвсем невероятно “, акцентира Катя Лене.

„ Премиерът през днешния ден ще се срещне с политическите водачи, които към този момент осъдиха убийството и показаха подготвеност за полемика на национално равнище и за какво френската полиция позволява такива прояви “, уточни Теодор Тодоров.

Извънредното състояние остава в действие. Единственото успокояващо е, че няма нови смъртни случаи и се надяваме, че нещата ще утихнат, само че потребността от работа по промените остава в разнообразни браншове на публичния живот.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР