Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога на територията на

...
Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога на територията на
Коментари Харесай

`Въздушна тревога в Украйна, взривове в Запорожка област и в Херсон

Тази нощ още веднъж беше оповестена въздушна паника на територията на цяла Украйна. Издадени бяха предизвестия за заплаха от съветски ракетни удари и набези с дронове. Съобщено беше за гърмежи в няколко области.

Съобщава се за гърмежи в Запорожка област, като по предварителна информация става дума за обстрел с ракети С-300. Според локални поданици гърмежи, както и пукотевица от автомат, са бил чути и в Херсон. В града е избухнал пожар.

Областната военна администрация удостовери и за детонации в региона на Хмелницки, където се е задействала противовъздушната защита.

Междувременно дрон е бил свален над южния съветски град Курск, покрай украинската граница, заяви губернаторът на региона. Роман Старовойт написа в Телеграм, че тази нощ системите за Противовъздушна отбрана са се задействали два пъти. Той не загатна за жертви и опустошения и прикани локалните поданици да заобикалят всевъзможни вероятни паднали парчета.

Украинският министър председател Денис Шмигал заяви, че в околните дни следва да бъде обнародван доклад на Световната банка за вредите от разрушаването на стената на язовир Нова Каховка. 

В късното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия е образувала специфични групи, които прибират телата на починалите в злополуката там, с цел да унищожи доказателствата за закононарушенията си. Той сподели, че е провел брифинг с страните сътрудници за обстановката в Запорожката атомна централа.

„ Очевидно е, че радиацията не пита кой е безпристрастен и може да доближи всеки по света. Съответно всеки може да помогне, а какво да прави е известно. Нашият принцип е елементарен – светът би трябвало да знае какво приготвя окупаторът. Всеки, който знае, би трябвало да работи “, споделя той.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР