Тази нощ беше запален кранът, използван при демонтажа на паметника

...
Тази нощ беше запален кранът, използван при демонтажа на паметника
Коментари Харесай

Събарянето на паметника пред НДК се отлага, изгоря кранът за демонтаж

Тази нощ беше разпален кранът, употребен при демонтажа на паметника пред НДК. Предполага се, че пожарът, при който за благополучие не пострадаха хора, е бил тенденциозен.

Командното табло на крана съвсем изцяло е изгоряло, огънят е обхванал и гумите, и останалата част от оборудването. В него е имало и към звук хидравлично масло, което се е запалило и разляло в близост.

Екипи на Министерство на вътрешните работи направиха оглед и са в ход следствени дейности за определяне на аргументите за палежа. Тази заран представител на фирмата-застраховател пристигна, с цел да се изчислят вредите крана, който коства над 1 млн. евро.

Тази заран продължи почистването на алеите след пожара. От фирмата-охранител на обекта обявиха, че най-вероятно по крана е хвърлен коктейл " Молотов ".
Палежът ще забави, само че няма да приключи демонтирането на монумента " 1300 години България ", обявиха от общинската компания, работеща на обекта.

Преди да бъде употребен пред НДК, с този кран са били разчиствани цистерните след влаковата злополука в Хитрино.

Демонтирането и преместването на крана може да продължи до сряда, а по-късно ще бъде повдигнат нов. В началото на идната седмица се чакат резултатите от застрахователната експертиза и следствените дейности на криминалистите.

От Инициативния комитет за опазване и възобновяване на паметника се разграничиха от палежа и " показват вяра за бързо и сполучливо следствие на злощастния случай. " Защитниците на монумента провеждат нов митинг във вторник – 11 юли, от 18 ч.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР