Тази неделя в Темата на NOVA Надежда Узунова и операторът

...
Тази неделя в Темата на NOVA Надежда Узунова и операторът
Коментари Харесай

Случаят „Балерината в „Темата на NOVA“

Тази неделя в „ Темата на NOVA ” Надежда Узунова и операторът Георги Георгиев разкриват история съвсем като филм, даже героинята в него е актриса. История за едно момиче и един танц на живот и гибел с тайните служби по време на Студената война.
Дорина Илиева е родена в фамилията на български посланик и съветска аристократка.
Най-големият удар и преломен миг в живота на Дорина се оказва изгубването на татко ѝ през 1944 година Въпреки това тя видимо продължава да живее постарому в идващите 2 години – играе в пиеси и върви на приеми в западните посолства. Именно това е и моментът, в който е набелязана от тайните служби поради произхода си и контактите, които е основала.

„ През цялото време, до момента в който проучвахме и снимахме “Случаят „ Балерината ” , си мислех, че това е сюжет за живописен филм. В тази история има всичко - обич, изменничества, секрети служби, изтезания и шпиони. И в центъра е една 20-годишна хубавица. Като на кино е, само че в действителност всички прилики с действителни лица и събития са изцяло действителни. За нас самите беше изненада да забележим исторически персони и случки в неподозирана светлина. Мисля, че разказът за актрисата, която изигра тайните служби, ще развълнува феновете в доста аспекти. Освен това имам вяра, че поуките в този случай нямат период за валидност и са годни и през днешния ден “, споделя създателят Надежда Узунова.
 Надежда Узунова NOVA
Съдбата нанася на Дорина редица удари, които прекатурват света й.

Гледайте " Случаят „ Балерината " в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 6 октомври, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР