Тази неделя (3 април), в 19:30 ч. в поредицата за

...
Тази неделя (3 април), в 19:30 ч. в поредицата за
Коментари Харесай

„Другата война“ е „В кадър“ по БНТ 1

Тази неделя (3 април), в 19:30 ч. в поредицата за настояща журналистика по Българска национална телевизия 1 „ В кадър “, гледайте „ Другата война “. Филмът наблюдава една от задачите на благотворителната организация „ Ангели за България “ – медицински екипи, които обикалят отдалечени села, лишени от достъп до здравна помощ, изключително огромен проблем в изискванията на зараза.

През очите на медицинските екипи, създателите на „ Другата война “ – режисьор Николай Василев, оператор Борислав Георгиев и продуцент Мария Чернева – описват за една неподозирана част от България, в която животът е въпрос на оцеляване.

„ Това е филм за войната, която водят българите по селата. Война, която продължава повече от 40 години и в нея, с изключение на жертвите, страни са страната и самият Живот. Дали подбудена от носталгия или от предпочитание за съпричастност, има една доста отчетлива наклонност – българи, живеещи в чужбина, се сплотяват и работят дружно в името на разнообразни дела в помощ на България. „ Другата война “ наблюдава следващата самодейност на „ Ангели за България “ – 1000 медицински прегледа и проби в над 50 села в областите Видин, Пловдив и Тервел. “, споделя режисьорът Николай Василев.

Гледайте „ В кадър “ всяка неделя от 19:30 ч. по Българска национална телевизия 1 и „ Следите остават “ – всяка последна неделя на месеца от 19:30 ч. по Българска национална телевизия 1

Репортажите на публицистите от Българска национална телевизия, излъчени в предаването „ В кадър “, са отличени с голям брой кино и журналистически награди – състезанието за телевизионна публицистика в „ Свети Влас “, медийния фестивал „ Българската Европа “, журналистическия конкурс „ Смели кореспонденти “, Асоциацията на европейските малките екрани СИРКОМ, Националния фестивал за писмено кино „ Златен ритон “, състезанието за писмено кино „ София филм фест “, фестивала „ Мтел Медиа Мастърс “, състезанието за проверяваща публицистика „ Радостина Константинова “, фестивала „ Културно и историческо завещание “. Отличия получават и на редица интернационалните фестивали – за музикални филми и стратегии „ Николай Гяуров “, „ Детектив фест “ в Москва, фестивал за документални филми „ Балфест “, Международен фестивал за късометражно кино „ В двореца “ в Балчик. Работата на публицистите, които стоят зад поредицата „ В кадър “, е наградена и от Министерство на здравеопазването, Министерството на културата, Съюз на българските журналисти, на състезанието за публицистика „ Джеймс Баучър “ на Посолството на Ирландия, състезанието „ Достойните българи “ и Фондация „ Работилница за гражданско общество “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР