Тази неделя (06-ти януари) християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден.

...
Тази неделя (06-ти януари) християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден.
Коментари Харесай

Вижте в колко часа хвърлят кръста на Йордановден в Асеновград

Тази неделя (06-ти януари) християнският свят чества Богоявление, или Йордановден. Според вярванията, Бог се явява в своето триединство на Отец, Дух и Син в деня, в който Йоан Кръстител кръщава Исус Христос във водите на река Йордан.
Това е мотивът в съвсем всички обитаеми места на България съществува традицията да се хвърля кръст във водоем и млади мъже, а от време на време и дами, скачат след него в ледените води, с цел да го " спасят ".
Както всяка година, по този начин и тази, в Асеновград ще бъде извършен обичайният обред, който ще бъде предшестван от Литийно шествие. То ще потегли тъкмо в 08:30 ч. от асеновградските църковни храмове, като вярващите от разнообразни краища на града ще се стекат до " Пешеходния мост ". Точно в 09.00 ч. ще стартира празничен водосвет и малко по-късно, в река Чая ще бъде хвърлен кръстът, който ще чака своя избавител. Час по-късно на площад " Академик Николай Хайтов " ще се състои тържествено освещаване бойните флагове на Военното формирование в Асеновград. Веднага по-късно, от 10:30 ч. празникът ще продължи с фолклорен концерт навън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР