Тази Коледа Kaufland България подкрепя за 10-а поредна година програмата

...
Тази Коледа Kaufland България подкрепя за 10-а поредна година програмата
Коментари Харесай

Kaufland България подкрепя „Топъл обяд“ на БЧК за десета поредна година


Тази Коледа Kaufland България поддържа за 10-а поредна година програмата „ Топъл обяд “ на Българския червен кръст (БЧК).

В специфични кутии във всички магазини на комерсиалната верига клиентите на Kaufland България могат да подаряват средства за безвъзмезден обяд на деца в неравностойно състояние - сираци, полусираци, от многодетни фамилии, с трайно безработни родители. Кампанията стартира на 30 ноември и ще продължи до 8 януари.

Набраните средства ще бъдат дарени за обезпечаване на безвъзмезден обяд на 1650 деца по програмата през образователната 2018/2019 година. За някои възпитаници обезпечаването на храна по програмата „ Топъл обяд” е тласък да посещават постоянно образователни занятия.

Kaufland България към този момент 10 години всяка Коледа и Великден се включва в акциите по плана. Общата сума, дарена от Kaufland България от началото на съдействието досега, е в размер на 338 957 лв.. От началото й по стратегия „ Топъл обяд “ е обезпечена безвъзмездна храна в учебно заведение на 14 500 нуждаещи се деца. Общо 1 978 614 лв. са набрани и предоставени до момента от взаимни акции с корпоративни сътрудници от Мрежата за щедрост на БЧК, чийто член е и Kaufland България. Дарение от 2 лева обезпечава обяд на едно дете.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР