Тази къща изглежда сякаш е от Бевърли Хилс, но всъщност

...
Тази къща изглежда сякаш е от Бевърли Хилс, но всъщност
Коментари Харесай

София като Бевърли Хилс: Най-скъпата къща в България се продава за 10 млн. евро

Тази къща наподобява като че ли е от Бевърли Хилс, само че в действителност се намира в София - по този начин американският уебсайт за първокласни парцели Mansion Global разказва най-новата си публикация, за която твърди, че съставлява " най-скъпата къща в България ".

Имотът се продава за 10,5 млн. евро (11,4 млн. долара), което го прави най-скъпото жилище за закупуване в цялата страна, твърди уеб сайтът за разгласи. Осемцифрената сума обаче е обяснена с трендовете на българския пазар на недвижими парцели, който въпреки да " не е толкоз динамичен, изпреварва европейски си съседи ".

Сайтът цитира данни на консултантската компания Knight Frank, които демонстрират растеж от 14,6% в цените на жилища в България през третото тримесечие на 2022 година Това я слага на 13-о място в лист от 56 страни, като страната изпреварва пазарите на Съединени американски щати, Англия, Япония и Канада във връзка с повишаване на парцелите.

" Най-скъпата къща " за продажба в България е ситуирана на три етажа, а общата и повърхност е 21 хиляди кв. м. Тя е разказана като " олицетворението на лукса ", което съгласно рекламамиращите я е в контрастност с историческата архитектура на София, където се намира парцелът.



Не е ясно в кой от столичните квартали е имението, само че в обявата регионът е разказан като " един от най-престижните квартали ", а на фотосите се виждат и планината Витоша.

Къщата разполага с три спални в съвременен жанр, бял интериор, тавани с двойна височина, мраморни подове и осветителни статуи, които висят през стълбището и над жилищното пространство. Кухнята е напълно в бяло - с бели плотове и шкафове. В жилището има още тераси, фитнес зала, гараж и високи прозорци, които разкриват панорама към Витоша.

Дворното пространство е в размер от към 14 хиляди кв. м. - там има огромен басейн, заобиколен от зеленина.

Жилището се предлага на пазара от международния водач Sotheby`s International Realty, който оперира и в България. Не е ясно обаче кой е притежателят му, нито за каква сума е бил добит парцелът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР