Тази граница е до известна степен произволна. Тя зависи от

...
Тази граница е до известна степен произволна. Тя зависи от
Коментари Харесай

Критичната граница за коронавируса зависи от това какво искат да направят тези, които я поставят

" Тази граница е до известна степен случайна. Тя зависи от това какво желаят да създадат тези, които слагат границата. Ако те желаят инфектираните да бъдат по-малко границата е по-ниско, в случай че инфектираните могат да бъдат повече, границата е по-високо. Например в Сърбия, границата е 300. Тези, които мислят изцяло за страната, промишлеността и туризма, общо взето незабавно реагират и стартират да ползват ограничения, както е в тази ситуация в Гърция. Те не го вършат, с цел да лимитират туризма, те го вършат, с цел да запазят туризма. В медицината доста по-важно от всичко останало е профилактиката, т. е. 1 лева, вложен в профилактика, се явява 6 или до 8 лева, вложени в лекуване. Вместо да лекуваме тези пациенти скъпо в болница, със всички опасности там, и да останат инвалиди някои от тях, можем  да профилактираме това като съблюдаваме обикновени ограничения. Дори не е належащо да се постановат ограниченията, задоволително е да ги съблюдаваме. Те не са нищо ужасно или неприятно даже. То е просто физическа отдалеченост, миене на ръцете и носене на маски, когато сме в непосредствена непосредственост един до различен. "
Така пулмологът доктор Александър Симидчиев изясни в ефира на Българска национална телевизия по какъв начин държавните управления избират коя е сериозната точка, след която би трябвало да се затегнат ограниченията против разпространяването на коронаивруса. Думите му пристигнаха откакто преди месец здравният министър разгласи, че за България това са по 100 новозаразени в границите на три следващи дни, а в този момент критерият се увеличи на 200 инфектирани. В същото време през днешния ден данните на единния информативен портал сочат 240 нови случая на ковид в страната.
Вирусът е явен, той е много инфектиран. Когато нашето държание не подхожда на противоепидемичните ограничения, ще се стигне до над 200 случая дневно, сподели Симидчиев.
Какво е първото нещо, което би трябвало да се ограничи? По думите му срещи на хора в условия " 1 към 1000 ", т.е. един човек да се среща с доста други, са рискови и не е добре да не се организират.
" Защото това няма да наруши стопанската система доста, само че в същото време ще ограничи излишно заразяване, тъй като на тези места вървят в действителност по-млади хора, които са с по-нисък риск, само че тези младежи по-късно отиват при техните по-възрастни родители и при други хронично заболели, т.е. те са по този начин или другояче средство за разпространяване на болестта ", сподели доктор Симидчиев.
" Това е сложна, само че не непостижима задача. Тя би трябвало да бъде стартирана, тъй като тя касае здравето по принцип, а не съответно и единствено ковид. То е по принцип добра процедура от позиция на здравето на общността ни. ", разяснява той навиците за профилактика и хигиена в българското общество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР