Тази година тихо се топи поредният сняг, галено щипе слънцето

...
Тази година тихо се топи поредният сняг, галено щипе слънцето
Коментари Харесай

Непознатите ски писти

Тази година безшумно се топи следващият сняг, галено щипе слънцето отново, тъй като в града снегът е мираж… или се топи прекомерно бързичко. И тъй като зимата очевидно този път в действителност може би ще ни изненада и снегът ще остане надалеч от нас – решението е единствено едно. Когато снегът не пристигна при вас, вие отивате при снега!

Спортният ски сезон в България от дълго време е открит, тъй че единствено би трябвало да натоварите ските и да се отправите на снежно премеждие. За многообразие обаче, изберете ски писта, на която до момента не сте били. Разбира се, преди този момент би трябвало да се информирате дали тя е подобаваща за вас – по тази причина идващите редове ще ви бъдат доста потребни. Кои са непознатите, само че положителни ски писти през зимния сезон в България и за какво да изберете една от тях? (Ако пък не карате ски, то бъдете готови за евентуалната опция в края на този текст към този момент да желаете да се научите.)

Цигов чарк е сгушена в красите Родопи околност, част от която е самият ски курорт със същото име. Съвсем покрай него се намират Батак и Велинград, тъй че може да съчетаете спусканията по пистата дружно с разходка из двата града и забележителностите наоколо. Пистата е идеална за начинаещи или таман прохождащи… (или по-правилно - пързалящи се) феновете на снежния спорт. Бонус към всичко това е язовир Батак, който през зимата е повече от възвишен – наложително го посетете!

На по-малко от 30 км от Пловдив се намира същинско ски царство – ски пистата към хотелския комплекс „ Здравец “. Освен че е доста покрай града и в сърцето на Родопите, пистата предлага нощно каране. За всички, които обичат спортните завършения, само че карането денем не им е задоволително, или пък желаят да се полюбуват на зимната приказка през нощта – това е идеалното място за тях. А постоянно след карането ще може да се отдадете на нужната отмора и вкусна храна в комплекса.

Следващата ски писта, която несправедливо не е измежду най-популярните е Картала. Ски местността се намира край Благоевград и е подобаваща за както за дребни и огромни, по този начин и за опитни и неопитни скиори. Лифтът към пистата и двата влека ви дават опция без никакви старания да прекарате през целия ден по планинските скатове на Рила, ако внезапно изпитате отмалялост и мързел след следващото втурване.

Последното ски предложение е ски курортът Беклемето. Той се намира наоколо до град Троян и в сърцето на Стара планина. Локацията е повече от добра, тук се вършат и част от зимните спортни надпревари в страната. Местата, на които може да отседнете наоколо до трите писти в курорта, са доста и разнородни. Както дребни и уютни вили, по този начин и хотелски комплекси с цялостна СПА стратегия, с цел да може с изключение на развлечение, да получите и релакс.

Непосредствено преди или след празниците, всеки се нуждае от още мъничко страст. А какво по-подходящо от време от годината, с цел да опитате нещо ново – дали това ще е нова ски писта, или пък тотално ново занимание, каквото е карането. Не е нужно да изядете цялата тава с новогодишна баница, с цел да намерите своя нов шанс или занимание. Просто извадете най-топлите си облекла и хващайте щеките – снегът ви чака!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР