Тази година Петия Симпозиум по Онкологични науки, организиран от Анадолу

...
Тази година Петия Симпозиум по Онкологични науки, организиран от Анадолу
Коментари Харесай

Хибридна операционна зала

Тази година Петия Симпозиум по Онкологични науки, проведен от Анадолу Медицински Център събра над 120 експерти от разнообразни медицински области и институции от Турция и над 10 страни. Темата на научното събитие, управлявано от  проф. доктор Сердар Кахраман, Директор на отделението по неврохирургия, бе „ Актуални подходи при глиални тумори “.
Проф. доктор Кахраман показа и функциониращите хибридни операционни зали в Анадолу Медицински Център. „ Хибридна операционна зала “ е идея за нов вид операционна зала, в която се намира цялата високотехнологична инсталация, която може да потрябва по време на интервенция. Добре оборудваната хибридна операционна зала обезпечава по-безопасна среда както за хирурзите, по този начин и за пациентите. Най-сложните интервенции от мозъчната и съдовата хирургия се правят при най-малък риск. Това води до основни преимущества като по-малко контузии, по-малки сечения, съкратена дълготрайност на интервенциите, по-малка кръвозагуба, по-малко затруднения, скъсен болничен престой, по-малко разноски.
Можем да кажем, че концепцията за „ хибридност “ е изцяло реализирана при съоръжение с портативни компютърни томографи (КТ) и апарати за магнитен резонанс (МР), хирургични микроскопи със специфичен интегриран флуоресцентен филтър, с които отделянето на злокачествени формирания от естествената нервна тъкан в този момент става по-лесно, инсталация за невронавигация, която дефинира целевото операционно поле, и устройства за невромониторинг за следене на протичащите в мозъка процеси и нервни функционалности по време на интервенция. Концепцията за хибридна операционна зала включва освен нови технологии, само че и достиженията в региона на изкуствения разсъдък. Ето за какво можем да чакаме, че в близко бъдеще приложението на изкуствен интелект ще увеличи оптимално сигурността за пациента и успеваемостта на лекуването от момента на диагностицирането до използване на самото лекуване.
Хибридни операционни зали са изключително значими в региона на мозъчната хирургия. Това се отнася до оперативните интервенции на основния и гръбначния мозък и гръбначния дирек, както и за доста групи болести и интервенции след контузии. Някои от тях са аневризма (балонче), артериовенозна невроваскуларна хирургия при болести на основния и гръбначния мозък като малформации (артериовенозна малформация) или мозъчни тумори, както и функционална стереотактична хирургия или интервенции за слагане на импланти в гръбначния дирек.
За повече информация посетете https://www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР