Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече

...
Тази година пътят до морето ще ни струва доста повече
Коментари Харесай

Българи съкращават почивката на морето заради скъпите горива

Тази година пътят до морето ще ни коства много повече спрямо предходната. През юни 2021 година междинната цена на бензин А-95 е била към 2.12 лева, което е надалеч под моментните ставки на горивата,.

Преди да замирише на море, нормално мирише на бензин, а тази година на тежък масраф за бензин. В момента горивата са с цени, които могат да съсипят всяка отмора или най-малко да я съкратят.

„ Миналата година бяхме на отмора 10 дни. Тази ще сме 7”, описа мъж, пътуващ за морето.

„ Казвам се Кирил и съм елементарен деец. С тези цени на горивата надали ще може да стигнем от Благоевград до Черно море. Ще изберем по-близка локация”, споделя мъжът пред Нова ТВ.

Живеещите в Югозападна България избират до отидат на море в Гърция, тъй като им е по-близо. 25-те стотинки от държавното управление хората към този момент не намират за промоция. Струват им се капка бензин в празен контейнер.

За да смъкват с някоя стотинка и със лични умения, водачите признават, че възнамеряват да не настъпват газта към морето. Така пада междинния разход, а от тях разбираме и за други хитрини за по-евтино пътешестване.

„ Мога да ви кажа две, които не ги ползвам, тъй като колите са ми нови. Старите коли, които нямат съвременни помпи, могат да се движат с употребявано олио. Бензиновите коли могат да се карат с ракия”, разяснява един от летовниците.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР