Тази година на 28 ноември отбелязваме деня на дарителството и

...
Тази година на 28 ноември отбелязваме деня на дарителството и
Коментари Харесай

На 28 ноември под надслов "Дари за кауза, която ти е на сърце!" ще се проведе „Щедрият вторник“

Тази година на 28 ноември означаваме деня на дарителството и щедростта с самодейността „ Щедрият вторник “.

От 2012 година насам повече от 100 страни в света се включват в #ЩедриятВторник (#GivingTuesday). Тази година под надпис „ Дари за идея, която ти е на сърце! “ още веднъж милиони хора и стотици хиляди организации ще отпразнуват деня на щедростта и измененията, които носи тя в живота на хората и околната среда.

Официален сътрудник на световното придвижване за България е Фондация „ BCause “, която предизвиква български организации, компании и жители да развиват дарителството и обществените вложения.

#ЩедриятВторник в България

Сред идеите, които всеки може да поддържа са: Фондация “За Нашите Деца ”; Фондация “Будителките ”; Съвета на дамите бежанки; Сдружение “Дете и пространство ”; Национална мрежа за децата и доста други. 

Очаква се над 50 организации и компании да се включат в тазгодишното издание на акцията в България, а цялостният лист можете да видите на уеб страницата на придвижването.

С разнородни апели за поддръжка на положителните дела се включват и посланиците на придвижването, измежду които: Петя Дикова, Полина Гергушева, Живка Попатанасова, Златимир Йочев, Александър Алексиев, Йоанна Темелкова, Елена Замяркова, Ники Кънчев, Лазар Радков, Георги Ненов и други  

Отново на помощ на организациите и компаниите са специфични наръчници с подробна информация и препоръки по какъв начин да се включат в самодейността. Освен това за първи път две столични лечебни заведения (Военномедицинска Акадамия и УМБАЛ „ Св. Анна “) ще станат домакини на акции по кръводаряване, в които всеки може да взе участие с предварителна регистрация тук.  

За да се включите в #ЩедриятВторник изберете организация с добра идея, която да подкрепите на 28 ноември, от DMS, Платформата или която и да е платформа в България. Споделете с приятелите си в обществените мрежи своя доброволческа и дарителска самодейност и сложете #ЩедриятВторник. Ако се чудите коя е Вашата идея, можете да се допитате до Фондация „ BCause “. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР