Тази година имаше увеличение на заплати и колкото парадоксално да

...
Тази година имаше увеличение на заплати и колкото парадоксално да
Коментари Харесай

Президентъ т на КТ Подкрепа : Притеснява ме увеличението на заплатите

Тази година имаше нарастване на заплати и колкото парадоксално да звучи - мен ме тормозят тези нараствания. Това съобщи президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов.

Покачването на цените в България е все по-малко и през март се е върнало до равнищата от юли 2021 година. Това демонстрират данните на Националната статистика, които бяха оповестени през днешния ден.

„ Това ненапълно е добра вест. Но, въпреки това, би трябвало да кажа това, което ме тормози от години. Тази година имаше нарастване на заплати и колкото парадоксално да звучи - мен ме тормозят тези нараствания. Защото тези, които дават такива пари изпреварващо, най-често имат проект по какъв начин да ни ги вземат с връхнина. Това няма по какъв начин да не ме тормози ", изясни Манолов.

„ Това, че нарастването на цените се е върнало на равнището от 2021 година, надалеч не значи, че цените са се върнали на същото равнище. Това значи, че порастват толкоз бързо, колкото тогава, което несъмнено има някакъв смисъл отвън България. Защото ние доста малко влияем на този развой. Нашата инфлация, в голямата си част, е най-много вносна ", сподели той.

Според него има опция цените на електро и топлоенергията да се вдигнат от 1 юли. „ Политиците към този момент стартират да ни приготвят, че парите във Фонд енергийна сигурност ги няма. Средствата, с които би трябвало да бъдат обезщетени сдруженията, в случай че ги няма, тази разлика кой ще я поеме? ", попита той и изрази опасения, че може да стигнем до обстановката да плащаме ток на такава цена, на каквато ще го купуват електроразпределителните сдружения, предава NOVA.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР