Тази година гейтовете никнат като гъби, а кепенци за удряне

...
Тази година гейтовете никнат като гъби, а кепенци за удряне
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Делян Добрев ни върна в родовообщинния строй

Тази година гейтовете никнат като гъби, а кепенци за удряне – колкото щеш още. Не е несъмнено обаче дали въобще ще е останала страна след ЦУМгейт, след НДКгейт, след Суджукгейт. Това съобщи Люба Кулезич. Случаят „ Дунарит “ още не е гейт, само че към този момент е цяла сага. В взаимозависимост от развръзката й най-вероятно ще се сдобием с „ Караниколовгейт “. Но преди този момент ще би трябвало да се насладим до дъно на „ Кумгейт “, който сега е в апогея си. Той накара патриотичното вице в ръководещата коалиция на Борисов Трети – Валери Симеонов да намекне, че гербаджията Делян Добрев ни е върнал в родовообщинния строй. Вярно е, че такова скупчване на кумци, кумици, братчеди, снахи, баджанаци, дъщери, съпруги, съученички, зълви, етърви, шуреи в общината в Хасково наподобява епохално от историческа позиция.

Някога учехме, че с помощта на залпа на „ Аврора “ Русия прескочила от феодалния строй в комунизма. Днес шуробаджанашките тактики на ГЕРБ и компания са кулминационна точка на започнатото от 10 ноември 1989 година насам. Разбира се, с общителното подпомагане на партиите на прехода, които ред по паралелно се изредиха на властта. Внушаваха ни, че на мястото на социализъма се е родил и подсилен капитализъмът. Сега се оказа, че капитализъмът навреме е оглупял до степен, че ни изстреля назад в пещерите на историята. Това не звучи като нещо ново. Звучи обаче като нещо прекомерно и нетърпимо. Да, де! Ама за случая „ Хасково “ и деляндобревската управленско-роднинска визия за града в студиото на „ Честно казано “ предизвести някогашният кмет на града Георги Иванов.

Той пристигна, с цел да опише за палежа на частната му изложбена зала с скъпи ретроавтомобили. И потърси корена на отмъщението в окупацията на общината от кръга на Делян Добрев под благия взор на Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР