Тази година е специална за нас, защото Лидл България отбелязва

...
Тази година е специална за нас, защото Лидл България отбелязва
Коментари Харесай

10 години Лидл България - 10 години отговорни във всичко, което правим!


Тази година е специфична за нас, тъй като Лидл България отбелязва 10 години на българския пазар.

 

Спомняте ли си каква беше Вашата 2010 година? За България това бе сложна година, в която най-силно се усетиха последствията от международната икономическа рецесия. За всички нас, които работим в Lidl, 2010-та беше година, изпълнена със мощен заряд и доста възторг – точно тогава отворихме първите си магазини в България. Ние бяхме последната от огромните вериги, които стъпиха на българския пазар, и имахме нелеката задача да се потвърдим на мощно конкурентен пазар, като наложим един нов модел на извършване на покупки с вярата да го създадем освен различим, само че и желан избор.

 

Да спечелим Вашето доверие е всекидневен изпит за нас. Даваме си ясна сметка, че нито милионите вложения, нито огромната интернационална марка са задоволителни, с цел да го оправдаят. Затова всеки ден влагаме доста старания, работим с цялото си сърце и професионализъм. Вглеждаме се и в най-дребния подробност и преценяме всяка Ваша реакция, с цел да отговорим на упованията Ви по най-хубавия метод и да заслужим Вашата оценка. И по този начин до на следващия ден, когато всичко стартира изначало.

 

Разбира се, всичко това не е допустимо без хората. Тези, с които започнахме подготовката за навлизането на Lidl в България още през 2007 година, три години преди фактическото ни отваряне. Трябваше не просто да съберем екип и снабдители, а да намерим съидейници, с които споделяме общи полезности. И дружно с тях да наложим един друг бизнес модел, дружно да бъркаме, само че да ставаме по-добри и да имаме вяра в това, което вършим. И дружно да съумяваме.

 

През всички тези години с цялостна самокритичност и с доста самоотверженост, вложена от целия екип, успяхме да развенчаeм нещо, което бе признато за даденост – доказахме, че качеството и цената не са в несъгласие, тъй като в Lidl клиентите не избират сред качество и цена, а получават и двете. Успяхме да променим обичайните усещания на българския консуматор за извършването на покупки. Допринесохме за развиването на пазара посредством редица нововъведения – от тематичните седмици през продуктови нововъведения и въвеждане на артикули с чисти предписания. Превърнахме личните марки на Lidl в обичани на хиляди българи. Инвестирахме доста старания и труд и дадохме нужните доказателства, с цел да ни се доверите и да продължавате да го вършиме всеки ден. Нека да забележим една дребна част от цифрите:

 

През 2010 година открихме първите 14 магазина. За 10 години магазините ни към този момент са 102 и по този начин сме по-близо до Вас в 48 обитаеми места.

Започнахме с 300 чиновници, като за 10 години фамилията ни се усили десетократно – до над 3 000 души. За всички наши чиновници се постарахме да осигурим възнаграждение, което е с 52% над междинното в сектора, а годишно влагаме 6-цифрени суми в образованието и развиването им.

За 13 години инвестирахме над 1 милиарда лева в страната, което носи своите директни и косвени изгоди за българската стопанска система.

Развиваме сполучливо и стабилно партньорство с българските производители, като от 85 първоначално, сега работим с над 200 български снабдители. През 2019 година разноските ни за покупка на артикули от български производители за реализация на вътрешния пазар са над 350 000 000 лева – милиони, вложени в българското произвеждане единствено за една година.

Предоставяме несравними за бранша благоприятни условия за експорт на нашите български сътрудници – единствено за 2019 година износът на български артикули в европейската мрежа на Lidl е над 40 000 000 лева, което е с 33% повече от миналата 2018 година

Развиваме бизнеса си по виновен и резистентен метод, с грижа към чиновниците, околната среда и обществото. За тези години реализирахме десетки начинания за запазване на околната среда и биоразнообразието, за развиване на локалните общности, в поддръжка на фамилиите и грижата им за децата, за обезпечаване на повече благоприятни условия за пълностоен метод на живот. Издадохме единствения одитиран Доклад за стабилно развиване в ритейл бранша в България. Инвестирали сме над 5 000 000 лева в дарения, спонсорства и обществено виновни начинания.

 

За нас в Лидл България първите 10 години минаха незабелязано, само че като се обърнем обратно, виждаме какъв брой доста се е трансформирал животът ни единствено за едно десетилетие. Технологичната гражданска война забърза времето до неправдоподобност, отстрани границите в пространството и направи опциите ни за избор необятни. Но таман тази динамичност и това море от обилие вършат някои неща още по-ценни и непроменливи – от това да се развиваш и да имаш съидейници, с които споделяш сходни полезности, до това да се грижиш за себе си и за околните си и опцията да прекарваш пълноценно време с тях. Надяваме се през тези първи 10 години ние в Лидл България да сме съумели да допринесем най-малко с малко за тези значими за всеки неща.

 

Тук е моментът да изразим нашата признателност към всички вас, които всеки ден избирате Lidl. Вашето доверие е отговорност, която ясно осъзнаваме. Затова всички ние в Лидл България ще продължим по същия път и отсега нататък. Ще работим със същия заряд и неотслабващ възторг. Ще влагаме всички сили, познания и опит в това да ставаме по-добри в това да отговорим на Вашите условия и да способстваме още повече за тези значими неща в грижата за околните и фамилията. Вярваме, че всички дружно и с общи старания носим позитивна смяна и вършим средата, в която живеем, по-добра и по-пълноценна за всички нас.

 

 

С признателност и почитание,

Милена Драгийска

Главен изпълнителен шеф

Лидл България

 

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР