Тази година две високопоставени британски кралски особи обявиха, че страдат

...
Тази година две високопоставени британски кралски особи обявиха, че страдат
Коментари Харесай

Как лекуват Кейт - превантивната химиотерапия

Тази година две високопоставени английски кралски особи оповестиха, че страдат от рак. Първият, който призна за болестта си, бе самият крал Чарлз III. След поредност от конспирации и спекулации, свързани с персоналния живот и здравословното положение на Кейт Мидълтън, на 22 март пристигна и нейното самопризнание.

Тогава принцесата на Уелс заяви във видеообръщение, че е била диагностицирана с рак при проучвания, последвали коремна интервенция през януари в Лондон. Кейт не пропусна да насочи и значимо предизвестие към всички по света, че навременната диагностика на рака в ранните му стадии може да избави животи.

Въпреки че остава неразбираемо с какъв тъкмо тип рак се бори брачната половинка на принц Уилям, тя разкри някои елементи за лекуването си в формалното си изказване. 42-годишната майка на три деца показа още, че е почнала курс по " превантивна химиотерапия " по рекомендация на нейния медицински екип.

За това какво съставлява превантивната химиотерапия, какви са нейните позитиви и негативи, споделя пред американското издание ET лекарят онколог професор Джереми Джоунс:

" Най-вероятно по време на интервенцията хирургът е отстранил очевидно образувание в дебелото черво. Съществува обаче опция дребните злокачествени кафези към момента да са ситуирани в близост и да не са забележими за окото. Ето за какво съществува риск ракът да се върне. Превантивната химиотерапия е това, което медицинският диалект назовава адювантна химиотерапия. Целта му е дефинитивно да унищожи тези няколко останали жизнеспособни кафези, които след време могат да се задействат. С други думи, това лекуване се организира, с цел да се избегне рецидив. 

" Рискът от рецидив се пресмята по няколко разнообразни метода. Но най-важното е стадият на диагностика. Затова, когато пациент се подложи на интервенция, ние преглеждаме извънредно деликатно под микрскоп тъканта или израстака, с цел да се откри на 100% дали в него има съществуване на ракови кафези, дали се е популяризирал в близките лимфни възли, или в други околни органи? Отговорът на тези въпроси ни дава опция да установим в кой етап от развиването си се намира туморът.

Фактът, че принцесата на Уелс претърпя " планувана коремна интервенция " през януари, също накара мнозина да спекулират с какъв тип рак се сблъсква тя. Но нещата са доста по-сложни. Ето какво споделя по въпроса доктор Джоунс: " В корема ни има доста органи, които могат да развият рак. Това включва тънките вътрешности, лимфните възли, стомаха, панкреаса и черния дроб. Но като цяло най-често срещаният рак в тази област е ракът на дебелото черво. Но отново споделям - думата " коремна " е доста неразбираем термин, което значи, че коремната интервенция на Кейт по никакъв метод не е пътна карта за откриването на типа рак, с който тя се бори. Ето за какво е мъчно да се приказва за някаква съответна диагноза ", акцентира експертът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР