Тази година честванията за празника на Несебър отбелязват 40 години

...
Тази година честванията за празника на Несебър отбелязват 40 години
Коментари Харесай

Несебър празнува утре 40 години от вписването му в списъка на ЮНЕСКО

Тази година честванията за празника на Несебър означават 40 години от вписването на града в листата на ЮНЕСКО със международни културни обекти от общочовешко значение, оповестяват от пресцентъра на общината, осведоми Българска телеграфна агенция.

Празникът на Несебър се отбелязва на 15 август, когато православната черква празнува Успение Богородично. Тази година несебърската икона на Божията майка ще бъде изнесена за поклонение отвън стените на локалния храм. В предпразничната вечер литийно шествие ще премине през улиците на Стария град, а на сутринта в деня на празника ще бъде отслужена литургия в църквата " Успение Богородично ". В ритуала по издигане на националния байрак на България във връзка честванията ще вземат участие курсанти от военноморската база " Атия ".

В концертната стратегия за 14 август в амфитеатър " Жана Чимбулева " ще се включи Кичка Бодурова. На идващия ден рок групировката " Фондацията " и група Four ще изнесат концерт на крепостните стени, а Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “ ще забавлява публиката в амфитеатъра.

За най-малките ще бъде проведен и детски празник с присъединяване на актьори от цирк " Балкански " в Южен парк, а на площад " Жулиета Шишманова " ще има концерт на детска вокална група " Морски звездички ".

В празничната нощ жителите и гостите на Несебър ще могат да видят и шоу с дронове в небето над Стария град. Върху крепостните стени на града ще има и 3D мапинг прожекция и светлинно шоу, разказващи истории за града. Тържеството ще приключи със заря.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР