Тази есен „Модерно е да се чете“ се завръща с

...
Тази есен „Модерно е да се чете“ се завръща с
Коментари Харесай

„Модерно е да се чете“ с кампания в подкрепа на българските автори и издателства

Тази есен „ Модерно е да се чете “ се завръща с нова акция, с която ще зарадва почитателите си в обществените мрежи, с книги дарове от български създатели. Кампанията в поддръжка на родните поети и писатели, както и техните издателства, ще продължи в границите на няколко месеца, през които ще бъдат раздадени десетки книги. Всички похвали ще бъдат предоставени от издателствата, които прегръщат концепцията на „ Модерно е да се чете “.

Авторите, чиито произведения ще бъдат показани са Татяна Гишина, Гергана Лаптева, Петър Голийски, Енчо Керязов, Светлозар Желев, Станислава Айви, Рене Карабаш, Николай Терзийски, Яница Радева, Любомир Калудов, Д-р Владислав Цветанов, Цветан Тодоров, Захари Карабашлиев, Алек Попов, Момчил Николов, Моника Василева, Людмила Нинова, Даниел Пенев, Емилия Дворянова, Кристин Димитрова, Иван Кръстев и Стивън Холмс.

Всяка седмица ще се организира и изявление - лайф в Инстаграм с един от създателите, които ще бъдат представяни повреме на акцията. За тези, които не са съумели да се включват в живата връзка, изявлението ще бъде оповестено в IGTV на профила на @modernoedasechete в Инстаграм.

Не инцидентно самодейността ще продължи през целия есенно-зимен сезон, интервал, в който българското книгоиздаване ще е в съществено усложнение, поради пандемията от COVID-19 и последвалия спад в продажбите на книги през последната половин година. Организаторите излизат с апел да се четат повече произведения от български създатели, а по време на акцията ще бъдат показани, както нови, по този начин и одобрени родни писатели.

„ Модерно е да се чете “ започва през лятото на 2019г. с поддръжката на над 30 известни персони, които застанахата зад акцията, като си направиха фотография с обичана книга и тагнаха #modernoedasechete.

През лятото на 2020г. уредниците на един от най-успешните летни културни фестивали „ Арт Поток “, който се организира в Царево и Лозенец, още веднъж поддържаха „ Модерно е да се чете “.

Кампанията се реализира с безвъзмездната поддръжка на ПР организация „ IGM “ и компанията за цифров маркетинг -„ Hashbook”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР