Тази детоксикираща напитка не само ще повиши енергията ви сутрин,

...
Тази детоксикираща напитка не само ще повиши енергията ви сутрин,
Коментари Харесай

За чист черен дроб си пригответе тази домашна детокс напитка!

Тази детоксикираща напитка освен ще увеличи силата ви заран, само че и ще ви помогне да изчистите мозъка си. Освен това, ще зареди тялото ви с някои от най-мощните антиоксиданти в света.

Използва се като мощно противовъзпалително средство както в китайската, по този начин и в индийската медицина за лекуване на необятен набор от стомашни и чернодробни болести.

Куркуминът е мощно противовъзпалително средство.

Той има мощни противовъзпалителни резултати.

За разлика от фармацевтичните артикули, които са свързани със обилни токсични резултати (язви, понижен брой бели кръвни кафези, чревно кървене), куркуминът не провокира токсичност.

Това биологично интензивно вещество се бори с възпалението на молекулярно равнище. Хроничното инфектиране е причина за доста болести. Включването на куркумин в диетата може да инхибира доста от молекулите, за които е известно, че играят значима роля при възпалението.

Куркуминът може да обезпечи дейно и добре търпимо лекуване при възпалителни болести на червата.

Благодарение на неговите антиоксидантни и противовъзпалителни резултати, доста хора със ставни болести като ревматоиден артрит намират облекчение, когато употребяват куркумин.

Куркуминът има мощни антиоксидантни свойства. Той обезврежда свободните радикали. И по-късно, подтиква личните антиоксидантни ензими на тялото.

Куркуминът покачва мозъчния невротрофичен фактор (BDNF). Това усилва растежа на нови неврони и се бори против разнообразни дегенеративни процеси в мозъка. Също по този начин, е потребен при лекуване на меланхолия.

Куркуминът може да помогне за попречване на заболяването на Алцхаймер.

Учените също учат куркумина като лек за рака. Може да повлияе на растежа, развиването и разпространяването на рака на молекулярно равнище.

Куркума за пречистване на черния дроб

Куркумата има доста изгоди за здравето и е едно от най-важните средства, употребявани за поддържане и детоксикация на черния дроб. Доказано е, че интензивно пази черния дроб от токсично увреждане. Освен това, възвръща повредените чернодробни кафези. В резултат на това усилва естественото произвеждане на жлъчка.

Подобрява цялостната функционалност на жлъчния мехур.

Включването на куркумата в диетата ви е страхотна концепция.

Детоксикираща напитка с куркума и банан за пречистване на черния дроб

1 чаша всяко растително мляко или вода 1/2 чаша нарязан на кубчета ананас (по желание) 2 банана 2 с. л. кокосово масло 1/2 ч. л. куркума 1/3 ч. л. канела 1/4 ч. л. джинджифил 1 с. л. семена от чиа 1 с. л. ленено семе черен пипер на прахуляк (за увеличение на изгодите от куркумата)

Добавете всички съставки в блендер. Разбъркайте до гладкост. По предпочитание прибавете мед.

Тази рецепта е най-добре да се употребява заран на празен корем за повече изгоди за здравето. Това освен ще увеличи силата ви заран, само че и ще ви помогне да изчистите мозъка си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР