Тайванският производител на чипове TSMC отчете 78% увеличение на тримесечната

...
Тайванският производител на чипове TSMC отчете 78% увеличение на тримесечната
Коментари Харесай

За TSMC няма криза с чиповете, а мощен ръст на бизнеса

Тайванският производител на чипове TSMC регистрира 78% нарастване на тримесечната си облага. Силните продажби на усъвършенствани чипове помогнаха на компанията да се отличи на фона на общия спад в промишлеността, който засегна доста други имена в сектора.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, най-големият контрактуван производител на чипове в света, предвиждаше растеж, само че не чак толкоз висок. Фирмата е „ светла точка “ в световната софтуерна промишленост, която страда от влошаващото се потребителско търсене, подбудено от инфлация, възходящи лихвени проценти и стопански спад.

Доминирането на TSMC в производството на някои от най-модерните чипове за клиенти от висок клас като Apple я защищити от спад, разясняват анализаторите. Въпреки това в четвъртък производителят редуцира своя проект за финансовите разноски през 2023 година, наблягайки влошаващите се вероятности за търсенето.

„ Имаме убеденост, че през втората половина на годината бизнесът ще се възвърне “, уточни компанията в изказване. За положителната прогноза съображение дават няколко фактора като стартирането на нови артикули, в това число за технологии като изкуствен интелект.

TSMC, най-ценната обществена компания в Азия и подкрепяна от капиталовия конгломерат на милиардера Уорън Бъфет – Berkshire Hathaway Inc, неведнъж е заявявала, че бизнесът ще продължи да се възползва от „ мега-тенденцията “ на търсене на високопроизводителни чипове за 5G мрежи и центрове за данни, както и от увеличеното потребление на чипове за джаджи и транспортни средства.

Това ще продължи да е по този начин и през 2023 година По-слабото търсене е „ повтаряем проблем “ и годината ще донесе „ лек напредък “ за компанията. „ Очакваме цялата промишленост да спадне леко, само че TSMC да нарасне леко “ през 2023 година, сподели основният изпълнителен шеф C.C. Уей.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР