Тайван преговаря с американски компании да произвежда ваксините им срещу

...
Тайван преговаря с американски компании да произвежда ваксините им срещу
Коментари Харесай

Тайван обсъжда производство на ваксини срещу COVID за САЩ

Тайван договаря с американски компании да създава имунизациите им против COVID-19, заяви тайванският здравен министър Чен Шухчън, представен от Ройтерс. Чен съобщи пред кореспонденти, че преди този момент тайванските управляващи са се пробвали да договарят и с европейски компании за произвеждане на имунизациите им по лиценз, без да спомене съответни имена. " Едва неотдавна започнахме да беседваме и с американски компании, с цел да забележим дали ще бъде допустимо или не да правим съответната подизпълнителска активност ", добави той, без да навлиза в детайлности.
Тайван, сходно на огромна част от света, се пробва да форсира имунизационната си стратегия след внезапно нарастване на случаите на вътрешно предаване, само че е възпрепятстван от световния дефицит на ваксини. Епидемичната конюнктура в Тайван се утежни, откакто в фабрики за произвеждане на електроника бяха открити огнища на болест измежду служащи мигранти, съобщи ДПА. Поради тази причина управляващите взеха ограничения, включващи краткотрайно прекратяване на работата на засегнатите фабрики и засилено тестване. Става въпрос за предприятия на фирмите Кинг Юан Електроникс (King Yuan Electronics) и Грейтек Електроникс (Greatek Electronics) в Централен Тайван. В множеството от случаите заразяването е с английския вид на коронавиурса, изясни Българска телеграфна агенция. Броят на инфекциите се чака да нарасне предвид на почналото всеобщо тестване измежду общо над 11 000 чиновници на фирмите.
За последното денонощие в Тайван са регистрирани 511 случая на ковид и 38 почнали. От началото на пандемията, на острова, чието население е 23,6 милиона души, са доказани общо 10 956 инфекции, в това число 9758 случая на локално предаване на патогена. Общият брой на умрелите доближи 225.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР