Тайсън Фюри запазва титлата си в тежка категория на Световния

...
Тайсън Фюри запазва титлата си в тежка категория на Световния
Коментари Харесай

Тайсън Фюри отново победи Чисора и предизвика Усик

Тайсън Фюри резервира купата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) след победа с механически нокаут над Дерек Чисора. Срещата на стадиона на Тотнъм в Лондон беше прекъсната в десетия рунд от рефера на кръга, откакто Чисора повече не можеше да оказва отпор на международния първенец.

Двубоят мина при тотална доминация на Фюри, който получи извънредно малко удари. На трибуните в Лондон имаше към 60 хиляди фенове.

Двамата боксьори се срещнаха за трети път след 2011 и 2014 година В първата среща Фюри реализира победа след единомислещо решение на съдиите, до момента в който вторият мач беше спрян в 10-тия рунд след здравна интервенция.

" Много благодаря на Исус Христос, че ми даде още една победа. Последният ми мач беше много от дълго време, само че не желая това да звучи като опрощение, нито да отнемем от направеното от Дерек Чисора - той е същински боец. През годините ме е дразнил много ", сподели Фюри след срещата.
Фюри реализира 33-та победа на професионалния кръг и остава непобеден при експертите в 34 мача (едно равенство). Победите му с нокаут към този момент са 24.

За съвсем 39-годишния Чисора това беше 46-и професионален мач. В кариерата си той има баланс 33 триумфа и 13 загуби. Преди мача с Фюри Чисора победи Кубрат Пулев през юли, което е единственият му триумф в последните пет мача.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР