Тайсън Фюри може да бъде разследван за допинг отново, след

...
Тайсън Фюри може да бъде разследван за допинг отново, след
Коментари Харесай

Фермер въвлече Тайсън Фюри в допинг скандал

Тайсън Фюри може да бъде разследван за допинг още веднъж, откакто английски фермер разгласи, че човек от екипа на боксьора му е предложил 25 000 паунда, с цел да излъже антидопингова организация. Фюри и братовчед му Хюи дадоха позитивни проби с нандролон през 2015 година, като обясниха, че повода е, че са яли глигани. След дълго закъснение на случая, те получиха санкции със задна дата през декември 2017. Тайсън Фюри се върна в бокса през 2018 година, а предишния месец стана още веднъж международен първенец, откакто нокаутира Дионтей Уайлдър и взе купата на международния боксов съвет (WBC). 

Според " Дейли Мейл " следствието може да стартира още веднъж и бъдещето на Фюри в бокса е под въпрос, откакто фермерът от Ланкашър Мартин Керфут твърди, че е излъгал антидопинговите управляващи преди. Керфут споделя, в никакъв случай не е доставял месо от глигани на Фюри, само че пред проверяващите е споделил противоположното. Той е получил заричане, че ще му бъдат платени 25 000 паунда, само че не ги получава. Керфут е подписал и две писмени свидетелства, че е бил снабдител на Фюри, които са дадени на юристите на английската антидопингова организация (UKAD). 

В известие от UKAD обявиха, че ще прегледа новите показания на Керфут : " Ние постоянно гледаме евентуални доказателства по отношение на антидопингови нарушавания и ще стартираме следствие, където е нужно. Ако някой има информация, която може да интересува UKAD и проверяващите, го призоваваме да се свърже с нас. "

Положителните проби на Тайсън и Хюи са дадени след мачовете им против Кристиан Хамер и Андрий Руденко през февруари 2015. Те обаче бяха упрекнати 16 месеца по-късно - през юни 2016, като през това време Тайсън взе купите на Владимир Кличко след победа през ноември 2015. Основното пояснение на Фюри беше месото от глиган. Керфут твърди, че през ноември 2016 година във фермата му е пристигнал негов другар, който е от антуража на Фюри и го е помолил да излъже, че е доставял месо от глигани. През 2017 година Керфут дава две писмени показания. Във второто се споделя: " Доставях разнообразни типове месо на екипа на Фюри, в това число глигани и свине. " Сега той твърди, че това не се е случвало. " Никога не съм имал глигани, в никакъв случай не съм убивал глиган ", сподели той пред " Мейл он Сънди ".

Той споделя, че е излъгал поради обещанието, че ще получи 25 000 паунда за помощта. " Просто действах, а те непрекъснато говореха, че ще ми платят. Когато нещата станаха съществени, ми предложиха сума преди да делото да влезе в съд в Лондон и още една сума по-късно. Аз взех решение да работя с тях, тъй като, от моя позиция, това беше помощ. "

Керфут твърди, че е бил подготвен на лъжесвидетелствуване, в случай че се е налагало: " Помислих си: " Ще получиш 25 000, това не е значим проблем. " Така че действах. " Впоследствие обаче той не получава обещаните пари. " Чувствам се зле от лъжите и измамите, а публиката би трябвало да знае истината. "

EXCLUSIVE: Tyson Fury`s boxing future in doubt after shock claim a member of his team offered a farmer £25,000 to LIE about providing wild boar meat to cover up failed drugs test in 2015 https://t.co/zn2mzBhJuh
— MailOnline Sport (@MailSport) March 14, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР