ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Тайванците гласуват в събота за нов

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Тайванците гласуват в събота за нов
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Тайван се отварят, когато гласоподавателите избират следващия президент, претегляйки заплахата от Китай и стабилността на острова

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Тайванците гласоподават в събота за нов президент на избори, които биха могли да очертаят траекторията на връзките им с Китай през идващите четири години.

Залогът е мирът и стабилността на необятната 110 благи (177 километра) водна линия сред континенталната част на Китай и самоуправляващия се остров, претендиран от Китай като собствен личен.

Вицепрезидентът Лай Чинг-те, представляващ ръководещата Демократична прогресивна партия, известна като ДПП, се стреми да наследи отиващия си президент Цай Инг-вен и да даде на клонящата към самостоятелност партия невиждан трети мандат. Лай ще гласоподава в родния си град Тайнан.

Hou Yu-ih, претендентът на желаната от Пекин партия Гоминданг, известна още като Националистическата партия, ще гласоподава в град Нов Тайпе.

Алтернативният претендент Ko Wen-je от Тайванската национална партия, който сподели известност измежду младите гласоподаватели, които търсят опция на двете огромни партии, ще гласоподава в Тайпе....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР