ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Неговото творчество спечели първата Нобелова награда

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Неговото творчество спечели първата Нобелова награда
Коментари Харесай

Китайски автор, носител на Нобелова награда, е обект на патриотичен съдебен процес

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Неговото творчество завоюва първата Нобелова премия за литература в Китай, само че дали е задоволително патриотично за Китай на Си Дзинпин? Това е въпросът в центъра на нашумял правосъден развой, който провокира спор за национализма в Китай през последните седмици.

Патриотичните акции станаха по-чести през последните години в Китай, защото онлайн националисти атакуват публицисти, писатели или други публични фигури, за които настояват, че са уязвили достолепието на страната, само че е извънредно толкоз видна фигура като Мо Ян да бъде ориентирана.

Патриотичният блогър У Уанджън, който се назовава „ говорещият истината Мао Синхуо ” онлайн, заведе дело против писателя предишния месец според закон от 2018 година, който направи обидата на герои и мъченици закононарушение, наказуемо с до три години затвор. Ву твърди, че книгите на Мо опетняват репутацията на ръководещата комунистическа партия, „ разкрасяват “ вражеските японски бойци и наскърбяват някогашния революционен водач Мао...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР