Тайните служби разследват открития кокаин в Белия дом. Белият прах

...
Тайните служби разследват открития кокаин в Белия дом. Белият прах
Коментари Харесай

Уили Нелсън се напушил на покрива, а Снуп Дог в тоалетната: Истории за наркотици в Белия дом

Тайните служби проверяват открития кокаин в Белия дом. Белият прахуляк е открит покрай зона, където посетителите на Западното крило оставят мобилните си телефони, споделиха трима души, осведомени с въпроса, пред Washington Post.

В това време президентът Джо Байдън и фамилията му са били в Кемп Дейвид

Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън не били вкъщи по това време, защото прекарали уикенда в Кемп Дейвид. Няма индикации, че някой е използвал кокаина в Белия дом.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 10 години затвор

Това обаче не е първият път, когато противозаконен опиат стигна до имението. Ето малко истории за  наркотици в Белия дом.

Уили Нелсън

Кънтри артистът Уили Нелсън е пушил марихуана на покрива на Белия дом по време на посещаване при тогавашния президент Джими Картър през 1980 година, съгласно самия Нелсън, който е разказвал историята неведнъж.

Кънтри артистите Уили Нелсън и Чарли Прайд показват златна плоча на президента Джими Картър в Овалния кабинет Снимка: Getty Images

Нелсън даже предал джойнта на „ чиновник “ в Белия дом. През 2020 година Картър удостовери, че „ служителя “ в действителност е неговият наследник Джеймс Ърл „ Чип “ Картър III.

Снимка: Getty Images

В днешно време марихуаната за забавление е законна във Вашингтон, като се изключи федерални парцели като Белия дом.

Франклин Д. Рузвелт

Историкът Стивън Гилън направил много съществено изказване през 2012 година, до момента в който пишел книга за президента Франклин Д. Рузвелт. Записите на Белия дом за 7 декември 1941 година - денят, в който японците бомбардираха Пърл Харбър - демонстрират, че Рузвелт, който по това време страда от една от хроничните си инфекции на синусите, е прекарал повече от час с лекаря на Белия дом Рос Макинтайър.

Снимка: Getty Images

Във времена без антибиотици дребните дози кокаин са били общоприетоо здравно лекуване за инфекции на синусите, открил Гилън. Не е ясно дали Рузвелт бил заслепен от дозите или дали Макинтайър казвал на Рузвелт какво въобще употребява за лекуване. Каквото и да правел лекарят, Рузвелт го е харесвал. Макинтайър постоянно посещавал Белия дом и даже пътувал с президента.

Снуп Дог

В няколко изявленията именитият рапът Снуп Дог е казвал, че е пушил трева в банята на Белия дом. Едното е с американския ефирен водещ Джими Кимъл, а другото е в подкаста на Heather.

Снимка: Getty Images

Снуп Дог изясни и по какъв начин е могъл да направи това. „ Бяхме в Белия дом за тържество и имаше вечеря. По време на нея аз попитах за тоалетната, упътиха ме и аз отидох. Като влязох се огледах и видях, че няма сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ в близост. Запалих една салфетка, с цел да ревизира дали ще стане нещо, само че не стана нищо. Буум. Следващото нещо, което направих е да извадя от чорапа си един джойнт “, описа рапърът.

Джон Ф. Кенеди

От всички изказвания и спекулации, публикувани в тези истории за опиати в Белия дом, тази за президента Джон Ф. Кенеди идва с най-големите предразсъдъци.

Снимка: Getty Images

Една от историите е, че той  пушил трева с хипотетичната му държанка Мери Пинчът Майер в спалнята на Белия дом. Друга е, че доктор с прякор „ Dr. Feelgood ” предписал на Кенеди, който страдал от болки в гърба, инжекции стероиди и амфетамин.

Джордж Х.У. Буш

Президентът Джордж Х.У. Буш не е консумирал крек в Белия дом. Но той занесъл пликче с опиата в Овалния кабинет през 1989 година, с цел да го употребява като атрибут по време на тирада за „ Войната против опиатите “.

Снимка: Getty Images

Като вдигнал пликчето споделил: „ Това е крек кокаин, хванат преди няколко дни от сътрудници за битка с опиатите в парк тъкмо насреща на Белия дом. Лесно можеше да е хероин или Фенциклидин. Изглежда почтено като бонбон, само че трансформира градовете ни в бойни зони и убива децата ни. Нека няма неточност, това нещо е отрова “.

Баскетболният първенец Гари Маклейн

През 1985 година баскетболната звезда на университета Виланова Гари Маклейн взел участие в един от най-вълнуващите мачове за купата на Национална колежанска атлетическа асоциация в историята. След шампионската победа на тима отишли на посещаване в Белия дом. По-късно Маклейн сподели, че преди срещата употребявал кокаин.

Снимка: Getty Images

„ Президентът Рейгън ме приветства дружно със съотборниците ми в Белия дом и изнесе къса тирада за това какъв брой вдъхновяваща била нашата победа. През това време кокаинът ме накара да се рея из облаците. Стоях на по-малко от метър зад него, гледах в косата му и си мислех: „ този човек има повече пърхот от елементарния мъж “. Минаваха ми и мисли като: „ Мога леко да го побутна и ще вляза в международните вести. Ето какъв брой бях надрусан “, сподели Маклейн.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР