Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9

...
Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9
Коментари Харесай

Супер атракция в туризма вече иска такса за влизане

Тайланд ще стартира да събира такса от 300 бата (9 долара) от задграничните туристи от април, с цел да развива атракции и да покрива застраховки против злополуки. Това оповестиха висши чиновници в сряда, съобщи Ройтерс.

Тайланд, една от най-популярните дестинации в Азия, е мощно обиден от провокирания от пандемията спад в туризма. През предходната година там са почивали към 200 000 души, до момента в който през 2019 година те са били близо 40 милиона.

Неотдавнашните старания за възкръсване на бранша бяха усложнени от бързото световно разпространяване на разновидността Омикрон на ковид.

" Част от таксата ще бъде употребена за грижи за туристите. Сблъсквали сме се с моменти, в които застраховките не са покривали техни проблеми и се трансформира в наша тежест да се грижим за тях ", съобщи пред Ройтерс ръководителят на Управлението по туризъм на Тайланд Ютасак Супасорн.

Азиатската страна чака сред 5 и 15 милиона туристи през тази година, като очакванията са, че те ще донесат близо 24 млн. $ на локалната стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР