Тайланд ще направи изменения в законите си, за да позволи

...
Тайланд ще направи изменения в законите си, за да позволи
Коментари Харесай

Тайланд планира да узакони сурогатното майчинство за чуждестранни двойки

Тайланд ще направи промени в законите си, с цел да разреши на задграничните двойки да се възползват от опцията за сурогратно майчинство в страната, съобщи през днешния ден почитан представител на здравните управляващи, представен от Ройтерс.

През 2015 година Тайланд наложи строги регулации за надзор на сурогатното майчинство и забрани процеса за задгранични двойки след кавги, които доведоха до строги ограничения против тази процедура.

" Ще изменим закона по този начин, че да разреши на задгранични двойки да се възползват от услугите на сурогатното майчинство ", сподели Аркхом Прадитсуван, заместител общоприет шеф на отдела за здравни услуги към Министерството на здравеопазването в страната, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Двойките следва да имат подписан брак, без значение от половете им, а детето, родено от сурогатна майка, би трябвало да е с обезпечени отбрана и права в родната страна на двойката, съобщи Аркхом. Чуждестранните двойки ще имат право да изберат и доведат своя сурогатна майка или да употребяват за задачата жена от Тайланд, като процесът би трябвало да бъде тестван от държавна комисия, добави той.

Предложените промени в закона ще бъдат импортирани за утвърждение от кабинета по-късно този месец като част от по-широкообхватна промяна за регулации на сурогатното майчинство, инвитро процедурите и изкуственото оплождане, които да обезпечат на тайландците, в това число и на еднополовите двойки, по-голям достъп до сходни услуги, както и да насърчат здравния туризъм, съобщи още Аркхом. Ако кабинетът утвърди измененията в закона, той ще бъде импортиран за разглеждане в двете камари на Народното събрание.

През 2015 година Тайланд забрани сурогатното майчинство против възнаграждение и то остана законно единствено ако е следено от държавна комисия за двойки от Тайланд или за тайландски жители, които са женени за чужденци от най-малко три години и изпитват компликации при зачеването.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР