Тайконавтите от Шънджоу-17“, намиращи се на китайската орбитална космическа станция,

...
Тайконавтите от Шънджоу-17“, намиращи се на китайската орбитална космическа станция,
Коментари Харесай

Екипажът на „Шънджоу-17“ извърши 8-часов ремонт в орбита

Тайконавтите от „ Шънджоу-17 “, намиращи се на китайската орбитална галактическа станция, завършиха втората си задача. Те направиха 8-часов ремонт в орбита, заяви Китайската пилотирана галактическа организация.

Тайконавтите Тан Хунбо, Тан Шъндзие и Дзян Синлин сполучливо извършиха всички предоставени задания в 13:32 часа (пекинско време), след почти осем часа действия отвън кораба. Те работиха в тясно съдействие с поддръжката на роботизираната ръка на галактическата станция и научни откриватели от Земята.

Космическата разходка беше извършена от Тан Хунбо и Дзян Синлин, които се завърнаха безвредно в лабораторния модул „ Уънтиен “. 

Китай изстреля пилотирания галактически транспортен съд „ Шънджоу-17 “ на 26 октомври 2023 година Неговият екипаж организира тестови ремонт в първата си задача отвън кораба на 21 декември предходната година. 

По време на втората си задача тримата тайконавти приключиха работата по поддръжката на слънчевите крила на главния модул „ Тиенхъ “. Така се откри, че функционалността за генериране на електрическа енергия на слънчевото крило работи обикновено след извършени оценка и разбор.

Това беше първият път, в който тайконавтите приключиха поддръжка в орбита на уреди отвън кораба. Екипажът на „ Шънджоу-17 “ също по този начин инспектира положението на модулите на галактическата станция по време на излизането им в открития космос.

Тримата тайконавти ще извършат разнообразни опити в региона на галактическата просвета и технологии по време на остатъка от пътуването си, добави Китайската пилотирана галактическа организация.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26840Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед38626Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед102345Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед143587Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15023Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377373Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед143587Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116776Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101661Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед102345Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов13729Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залез
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР