Тайбрек ще реши дали Нургюл Салимова ще триумфира със световната

...
Тайбрек ще реши дали Нургюл Салимова ще триумфира със световната
Коментари Харесай

Известен журналист: Имаме две федерации по шах. А Нургюл е сама в Баку!

Тайбрек ще реши дали Нургюл Салимова ще победи със международната купа по шахмат при дамите. И втората партия от финала сред 20-годишната българка и рускинята Александра Горячкина приключи реми. Нургюл имаше предимство и пропусна няколко превъзходни благоприятни условия да завоюва международното купа още след двете партии типичен шахмат, само че се стигна до притискане на ръцете на 118-ия ход.

Оказва се обаче, че Нургюл е сама на Световното състезание. Въпреки че в България има две шахматни федедации. 

Известният публицист Евгени Петров се зае с тематиката и разгласява постове във фейсбук. Последният е писмо, което е изпратил по e-mail, който е разкрил като формален на шахматната ни централа. 

Това, което мога да направя с някаква гражданска интензивност по случая с Нургюл в Баку е да насочва въпрос към федерацията по шах. Публикувам текста, като прецизирам, че тяхната е-поща незабавно ми отговори, че " Вашият коментар е арестуван за утвърждение. Това е прелиминарен обзор по какъв начин ще наподобява откакто бъде утвърден. " Баси, не знам по какъв начин ще наподобява, това са просто няколко въпроса по съответен злободневен мотив. Ако ми отговорят - добре, в случай че не, ще ви осведомявам. Ето и самото писмо. Здравейте, от два дни в обществените мрежи се твърди, че на Световната купа в Баку Нургюл Салимова е без екип – човек от федерацията, персоналния и треньор, който в действителност е в България и така нататък Моля да потвърдите, или да отхвърлите тези изказвания като дадете повече информация кой съпровожда Нургюл и какво подпомагане и оказва федерацията. Какъв е нейният статут и какви са уговорките на федерацията към нея? Евгени Петров, публицист, политически коментатор.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР