Тайбе Юсеин загуби в полуфиналите на олимпийския турнир по борба

...
Тайбе Юсеин загуби в полуфиналите на олимпийския турнир по борба
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в Токио |

Тайбе Юсеин загуби в полуфиналите на олимпийския шампионат по битка в Токио в категория 62 кг и на следващия ден ще се бори за бронзов орден. Българката отстъпи в борбата за място на финала от азиатската шампионка от предходната година Юкако Тауай с 2:3.

Двете играха на финала на Световния първенец в Будапеща преди три години, като тогава Юсеин завоюва с 6:2 точки.

Полуфиналната среща беше много оспорвана. В самото начало и на двете състезателки бе направено предизвестие за бездейност. Българката направи сполучлива контраофанзива, която бе за 2 точки, само че съдията на тепиха реши да не я отсъжда. Последва митинг от българската страна и след жури д`апел беше отсъдена 1 точка за Тайбе Юсеин. Българката записа още една точка. Последва офанзива на Юкако Тауай от Япония и 2 точки в актива й. Така първата част приключи при резултата 2:2.

Във втората част японката взе точка, откакто Тайбе Юсеин не можа да осъществя офанзива. До края оставаше малко време и Тайбе не съумя да направи нещо.

Преди това българката се наложи с механически туш единствено за 51 секунди с 10:0 точки над азиатската вицешампионка Болортуя Хурелхуу (Монголия) в полуфиналите.

В първата си среща Юсеин в профил бразилката Лаиш Нунеш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР