Тъй като за ПП-ДБ вторите 60 позиции в регулаторите са

...
Тъй като за ПП-ДБ вторите 60 позиции в регулаторите са
Коментари Харесай

Манолова: Всяка една разправия между партньорите в некоалицията е за подялба на пари!

„ Тъй като за ПП-ДБ вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 гласоподаватели, те се поддадоха на рекета. Видяхме ГЕРБ в ролята на домашния принудител на българското общество, който небрежно ступа по-слабия сътрудник – ПП-ДБ. Накрая се появи служителят на реда от РПУ-то в лицето на Пеевски, сподели им: „ Момчета, имате прелестно семейство, продължавайте сглобката “. Нямаме никакви аргументи да считаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да завърши сполучливо. “

Това разгласи водачът на Изправи се България Мая Манолова пред „ Bulgaria On Air “. Според нея на идващите избори ПП-ДБ няма да съществуват на политическата карта , само че пък техните представители в регулаторите ще продължат да упражняват своите пълномощия.

“Осигуряват им живот след гибелта, защото политическото привършване на ПП-ДБ, за жалост, е идно, поради тежката морална злополука, в която изпаднаха техните управления “ , добави Манолова.

По нейни думи всичките приказки на сътрудниците на ГЕРБ в сглобката за правосъдна промяна са се опирали до това да има самостоятелна правосъдна власт , отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не дефинират главата на прокуратурата. Според ръководителят на Изправи се България обаче се е оказало, че това е прахуляк в очите на хората .

“ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от митингите – тези, които не желаеха повече Борисов и Движение за права и свободи и желаеха правосъдна промяна ” , безапелационна е тя.

Според Манолова и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали своите гласоподаватели .

„ Докато никой не е сюрпризиран, че Борисов за следващ път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути изречения за това по какъв начин ще обезпечат почтени и честни хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон, гледайки първите им назначения като това за подуправител на Българска народна банка. Назначиха ръководителя на парламентарната си група, за който в следствие стана ясно, че няма никакъв опит в сферата. Погледнете и номинациите им за новото държавно управление – хора без визия за развиването на съответните им ресори ” , съобщи някогашният омбудсман.

Тя е на мнение, че крайната цел и на двете обединения в сглобката е разпределянето на едни пари и едни министерства . Манолова твърди, че Борисов е изискал Министерството на нововъведенията и растежа, тъй като там минават 7 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност .

“Това са ресурсните министерства – няма значение какви са хората, има значение какви са парите. Защо е изискал екологията? Защото там е едната оперативна стратегия по ПВУ. Защо е изискал МТСП? Защото там е другата такава стратегия. А за енергетиката даже няма какво да разясняваме. Тоест става дума за един пазарлък за това по какъв начин да се разпределят парите. От това, което виждам, в действителност всяка една препирня сред ПП-ДБ и ГЕРБ е за делба на пари ”, добави Манолова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР