Тъй като случаите на COVID-19 намаляват в много страни, властите

...
Тъй като случаите на COVID-19 намаляват в много страни, властите
Коментари Харесай

Къде можем да пътуваме по Великден без COVID тестове?

Тъй като случаите на COVID-19 понижават в доста страни, управляващите облекчават разпоредбите за пътешестване таман в точния момент за пролетта.

Европейските любимци Испания, Франция, Италия и Гърция смъкнаха условията за негативни проби за имунизирани, а други страни даже отстраниха всички условия.

Но не се чувствайте лимитирани до дестинации на Стария континент - няколко по-далечни страни също разхлабиха рестриктивните мерки, показва Independent.

Ето къде можете да пътувате по Великден без проби:

Франция



Страната не изисква негативен резултат от тест за COVID-19 за имунизирани от 12 февруари. Пътуващите би трябвало да покажат документ за две дози на границата, като втората би трябвало да е приложена минимум седем дни преди пътуването. Децато под 12-годишна възраст пък са освободени от всички ограничавания, свързани с Коронавирус. Трябва обаче да се попълни здравен формуляр.

Освен класическата пролетна разходка до Париж, април е прелестно време за посещаване на Бретан поради крайбрежието и неповторимата кухня. Или се отбийте в историческия Лион, изпълнен със заведения със звезди Мишлен, за градска отмора.

Испания



Страната позволява единствено изцяло имунизирани възрастни, от които се изисква запълнен здравен формуляр. Децата под 12 години са освободени от всички ограничавания, до момента в който неимунизираните малчугани над 12-годишна възраст би трябвало да дават негативен резултат от PCR тест в границите на 72 часа преди пътуването.

След това сте свободни да се отправите на класическа градска отмора до красивата готическа Севиля или до най-топлото място на Канарските острови - Лансароте, където априлските температури стигат до 23 градуса.

Гърция



От 7 февруари изцяло имунизирани гости могат да пътуват до Гърция единствено със своя документ - не се изисква тестване. Страната ще отстрани формуляра за локация от 15 март. На 5 март пък отпаднаха наложителните защитни маски на оживени открити пространства.

Отправете се към Атина, с цел да видите забележителностите, окъпани в априлското пролетно слънце, което подвига температурите до 20 градуса, по-късно качете на ферибота до очарователния дребен остров като Хидра (четири часа) или до малко известния Спецес (три часа), където е сниман скорошният шлагер на Netflix „ Изгубената щерка “.

Италия



От 1 март изцяло имунизираните туристи влизат в страната единствено със документ. Неваксинираните деца на 6 и повече години би трябвало да покажат негативен резултат от PCR (в рамките на 72 часа преди пътуване) или антиген тест (в рамките на 48 часа пътуване), до момента в който за по-малките не важат никакви ограничавания. Възрастните би трябвало да попълнят PLF и да записват всички малолетни лица в него.

Италия е отлично място за пролетни завършения, без значение дали се отправяте към изпъстрените с диви цветя хълмове на Тоскана, към някое от северните езера или изследвате по-малко известни градове, като Лече, Болоня или Генуа.

Ирландия



Изумруденият остров отстрани последните ограничавания за влизане в страната в неделя, което значи без проби за имунизирани или неимунизирани, без значение от възрастта. Не се изисква и PLF. Отпразнувайте новината, като се отправите към изпълненото с красива природа крайбрежие: южния град Уотърфорд или невероятния Голуей.

Кипър



Страната към този момент не изисква негативен резултат от тест от имунизираните гости, само че би трябвало да бъде запълнен Cyprus Flight Pass в границите на 48 часа преди заминаванет. Деца на възраст до 11 години са освободени от всевъзможни ограничавания, а тези на възраст сред 12 и 17 би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест.

Но пък всичко това си заслужава, тъй като в Кипър ви чакат температури до 23 градуса в слънчевите априлски дни, а невероятните византийски църкви и манастири ще задоволят феновете на историята.

Унгария



Будапеща е възхитителна напролет, а Унгария с лекост отстрани всички условия за тестване и карантина за тези, които покажат доказателство за цялостна имунизация. Деца до 17 години, пътуващи с имунизиран възрастен, могат да влязат в страната без нужда от документ за имунизация или тест.

Отидете до столицата, с цел да опитате питейните заведения измежду руини, обсипани с лози и електрически крушки, и да хапнете в хипстърските заведения за хранене на Еврейския квартал, където ще намерите приветливи дизайнерски хотели за дребна част от цената, която бихте платили другаде. Разходете се и до живописния Печ или езерото Балатон.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР