Тъй като следващата година - 2020 г, е високосна, тук

...
Тъй като следващата година - 2020 г, е високосна, тук
Коментари Харесай

Поверия и вярвания за Високосна година

Тъй като идната година - 2020 г, е високосна, тук ще ви срещнем с другите поверия и вярвания, свързани с високосната година. Преди да преминем към главната тематика обаче, да разбираем за какво въобще има потребност от съществуването на сходна година.

Много просто - с цел да се синхрнозират сезоните към астронимическата година.

Още античните учени за открили, че един път на 4 години би трябвало да има година, която да е с 366 дни, а не с 365, както е всекидневно. Пръв за високосна година обаче загатва Юлий Цезар, който ще оставим да почива в мир и ще се насочим към нашата тематика, показвайки ви 5 от най-известнитеповерия и вярвания, свързани с високосните години.

 Високосна година

1. Според нашите баби през високосна година не би трябвало да настъпват безусловно никакви промени в метода ви на живот - не би трябвало да постъпвате на нова работа, не би трябвало да променяте фамилното си състояние (да сключите брак или пък да увеличите броя на децата си), не би трябвало да си купувате нова кола или пък нов дом. Дори не би трябвало да ремонтирате остарялото си жилище. Всичко това се свързва с неприятен шанс, а даже и да не сте суеверни, несъмнено знаете, че в бабините " поучения " се крие и огромна доза истина.

2. Никога не коментирайте бъдещи проекти с други хора, тъй като те ще са обречени на неуспех. Или казано другояче - в случай че инцидентно спечелите от тези лотарийни билетчета, по които цялото ни общество е " луднало ", даже и да сте решили защо да употребявате парите си през идната година (вече споменахме, че на високосна година нищо не би трябвало да се променя), то не споделяйте проектите си никому, а ги запазете за себе си.

 През високосна година се носят единствено сребърни украшения

3. През високосна година се носят единствено сребърни украшения, с цел да можем да се предпазим от неприятния шанс, който ни чака. Подобно поверие може да се окаже много проблематично за хора, които имат алергия към всички метали, като се изключи златото. Тогава е добре те да пришият сребърна монета в облеклата си, която да ги пази.

4. Не берете гъби през високосните години, тъй като навръх 4 години те се " израждат " и попиват в себе си всичко нездравословно, което се е натрупало в природата. На процедура даже и неотровните гъби се трансформират в отровни.

5. Дори и да сте родени на 29 февруари (това е добавеният ден, с който елементарната година става високосна), в никакъв случай не празнувайте на този ден рождения си ден. Ако желаете да се предпазите от неприятен шанс, то празнувайте рождения си ден на предходния ден или на 1-ви март.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР