Тъй като максималната костна маса се достига на 30-годишна възраст,

...
Тъй като максималната костна маса се достига на 30-годишна възраст,
Коментари Харесай

Натурална терапия за укрепване на костите и ставите

Тъй като оптималната костна маса се доближава на 30-годишна възраст, би трябвало да се внимава костите да получават нужните минерали през детството, юношеството и ранната зрелост. За благополучие има редица естествени средства, които оказват помощ за подсилване на костите и ставите.

Когато не се храните добре или нямате положителни привички, възможностите за развиване на слаби и чупливи кости се усилват във възрастта. В тази публикация ще ви покажем какво би трябвало да ядете и да вършиме, с цел да имате здрави и здрави кости.

Има доста храни, които служат като естествени медикаменти за подсилване на костите и ставите. По принцип се предлага да се употребяват зеленчуци, протеини и храни, богати на калций, наред с други.

1. Зеленчуци

Яденето на зеленчуци е потвърдено, че е от изгода за здравето на костите. Това е по този начин, тъй като те са източник на витамин С - хранително вещество за което е известно, че подтиква производството на кафези за създаване на костите. 

Освен това витамин С подтиква производството на колаген - протеин присъстващ в хрущялите, сухожилията и връзките, който държи ставите дружно и има омекотяващ резултат.

2. Калций

Като главен минерал в костите не е изненадващо, че калцият е от значително значение за здравето на костите. Ежедневната консумация на калций защищава структурата и здравината на костите ви от непрекъснато разграждане и заменяне на клетките.

3. Храни, богати на витамини Д и К

Витамините Д и К играят решаваща роля за укрепването на костите. От една страна, витамин Д улеснява усвояването на калция и се предлага да се доближат равнища от най-малко 30 нг / мл, с цел да се предотвратят костни болести като остеопения и остеопороза.

И най-после, в допълнение към включването на тези естествени средства в диетата си, можете да добавите и серия от привички и разнообразни лечения, които оказват помощ за укрепването на костите и ставите:

- Поддържайте здравословно тегло: което ще избегне претоварване на коленете и глезените.

- Правете извършения за мощ

- Вземете колагенови добавки:  някои от тези добавки обезпечават главната суровина за ставите, която е този протеин.

- Яжте храни, богати на омега 3 мастни киселини: риба, миди, зелени листни зеленчуци, растителни масла и плодове като бадеми и орехи.

Тези привички дружно с гореописаните храни, обезпечават дълготрайно здраве на костите. Можете да предотвратите положения като остеопороза, като предприемете дейности в точното време и комбинирате препоръките.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР