Тъй като днешната ни тема е насочена най-вече към шокоманиаците,

...
Тъй като днешната ни тема е насочена най-вече към шокоманиаците,
Коментари Харесай

Брауни торта за шокоманиаци, в която ще се влюбите

Тъй като днешната ни тематика е ориентирана най-много към шокоманиаците, ще ви срещнем с един в действителност запаметяващ се откъс на Харуки Мураками, един от най-известните модерни японски писатели, който гласи „ Ако човек няма интерес към шоколад, то значи той има проблеми с душeвността “…

Да, шоколадът в действителност работи добре на настроението ни, доставя ни наслада и задоволеност. А какво по-хубаво от това да си похапнете с кеф една брауни торта. Все отново без шоколад, тя нямаше да се назовава брауни.

Браунитата или тортата брауни стават изключително известни в края на 19 и началото на 20 в в Съединени американски щати. Няма точни данни по какъв начин е зародила, само че се допуска, че браунитата са дело на занаятчия готвач в чикагски ресторант, който получил поръчка да измисли десерт, подобаващ за чаша кафе или чай. Тогава, както и години по-късно в браунитата и тортите брауни са участвали постоянно орехи и кайсиево желе, само че с времето те са престанали да бъдат наложителни съставки за изработката на тези десерти.

Из интернет пространството, готварските ТВ канали или книги можете да намерите чудесни и разнородни хрумвания за това по какъв начин да си извършите брауни торта. Има даже и такива разновидности, които са без глутен или яйца, има веган торта брауни или даже торта брауни без печене.

За всички шокоманиаци тук ще предложим обаче рецепта за класическа брауни торта, която не лишава доста време, а напряко се топи в устата, оставяйки същинска приятност с шоколадовия си усет.

Класическа брауни торта

 Брауни торта за шокоманиаци Снимка: MikesPhotos/ pixabay.com

За приготвянето на шоколадовия блат ще за ви нужни 2 яйца, 75 мл разтопено масло, 140 г кафява захар, 100 мл прясно мляко, 160 г брашно, 1 ванилия, 50 г натурално какао и 1 ч.л. бакпулвер.

Блатът се подготвя, като в купа се смесват всички артикули без брашното, бакпулвера и какаото. Последните изброени се пресяват дружно и се прибавят на финала към тестото. Когато всички съставки са се смесили, те се изсипват в подобаваща тава, която е постлана с хартия за печене. Печем в авансово загрята на 175 °C фурна за към 25 мин.

Когато сме извадили готовия блат от фурната и той се е охладил, можем да го полеем с глазурата, която се подготвя с разтопен на водна баня черен шоколад (140 г) и масло (40 г).

За най-хубави вкусови качества е добре да оставите готовата шоколадова торта за 15- 20 минути в хладилника, след което можете да преминете към прясно приготвена торта брауни. Да не забравяме и че шоколадът е един от най-хубавите афродизиаци, тъй че е добре да споделите браунито и със своята половинка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР