Тъй като депутатите са изгубили доверие помежду си, те искат

...
Тъй като депутатите са изгубили доверие помежду си, те искат
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Депутатите избраха да гласуват оттеглянето на Николов, защото си нямат доверие

Тъй като депутатите са изгубили доверие между тях, те желаят да има акт на Народно събрание, с който тази процедура да бъде публично завършена. Вчера Ива Митева можеше да каже, че е постъпил акт от страна на оферти за министър-председател Пламен Николов и процедурата да бъде затворена от нея, само че защото си нямат доверие, народните представители взеха решение да гласоподават през днешния ден.

Това сподели преподавателят по конституционно право в СУ " Св. Климент Охридски " доцент Наталия Киселова.

Тя обаче изрази подозрение дали въобще би трябвало да има диспути, когато един човек се отдръпва непринудено. Освен това, по думите ѝ, сходни диалози единствено ще продължат да горят мостове сред обособените политически партии.

Според нея вероятността ГЕРБ да одобри втория мандат от президента още този петък е дребна.

" Познавайки държанието на господин Борисов, не мисля, че той би се съгласил на петък 13 да одобри мандата. Тъй като преиздентът привиква Консултативен съвет на 16 и въпреки тематиките да са други, допускам, че ще бъде разисквано и там и едвам по-късно, може би на 17 ще бъде връчен втори мандат ", сподели доцентът.

Доц. Киселова разяснява и инспекцията по сигнала за плагиатство против вицепремиера в оттегленото държавно управление на Има Такъв Народ Петър Илиев.

" Аз не мога да кажа какъв ще бъде изходът от инспекцията, само че мисля, че сътрудниците ще спазят разпоредбите, които са признати от университетския съвет и етичната комисия, която е определена от Оценка за съвместимост на СУ, ще организира конфиденциално изследване. Предполагам, че при започване на септември ще има резултат ", съобщи Киселова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР