Тътен и трус - така са усетили хората в Клисура

...
Тътен и трус - така са усетили хората в Клисура
Коментари Харесай

Хората в Клисура след труса: Все едно гръмна бойлер

Тътен и трус - по този начин са усетили хората в Клисура довечера земетресението, което уплаши всички. Кметицата на града Генка Тодорова описа за претърпяното пред Блиц. " Първо се чу екот, доста мощен, след това се разтресе къщата. Дори помислих, че има гърмеж, все едно, че е гръмнал бойлер. Изтичах на открито, бяхме доста, доста уплашени. На улицата имаше хора и никой не знаеше какво става, коментирахме, че евентуално е земетресение. Дай Боже да не се повтори! "

Секретарят на общината Невена Дамянова е подала и сигнал на тел. 112 незабавно след земетресението. Ето описа й от първо лице за преживения смут: " Първоначално чух доста мощно боботене, все едно че някъде има гърмеж. Разтресе се къщата отвесно, не хоризонтално, доста мощно, чуваше се мощен екот. Хората в Клисура са доста уплашени. Не знам какъв брой време продължи, може и секунди да е било, минута, само че знаете в подобен миг човек изпитва суматоха. Веднага се обадих на 112, тъй като въпреки всичко съм чиновник от кметството и взех решение да ги осведомявам, не знаеха какво да ми отговорят, само че ми върнаха позвъняването. През това време излязох на улицата, доста хора бяха също на открито. Чухме се и с колежката, нямам доверие да има потърпевши, само че може да има къщи, на които да са нанесени вреди. Но е стряскащо доста, като излязох на открито, видях, че има и доста други хора. "

Жена, която живее в Рибарица, разказва също, че първо се е чул някакъв екот и по-късно е усетила разтрисането. " Къщата стартира да се тресе, беше доста мощно, уплашихме се. Не знаехме какво става, даже помислихме, че някъде в региона има гърмеж. Излязохме на открито, имаше доста хора, всички са уплашени ", признава тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР