Тъстът на новия британски премиер Риши Сунак - Нараяна Мурти,

...
Тъстът на новия британски премиер Риши Сунак - Нараяна Мурти,
Коментари Харесай

Тъстът на Риши Сунак - Нараяна Мурти, лежал в български затвор по времето на комунизма

Тъстът на новия английски министър председател Риши Сунак - Нараяна Мурти, е лежал в български затвор. 
Историята споделя самият той на софтуерен фестивал през 2020 година Мурти споделя по какъв начин и за какво е попаднал в затвор в България през 1974 година.

Тъстът на новия английски министър председател разказва престоя си в българския затвор като " горчив случай ", който го е трансформирал в " съчувствен капиталист ". 
" Това беше решителен миг в живота ми. Бях в Ниш, тогавашна Югославия и трябваше да хвана трен за София. Качих се на влака и вътре заговорих момиче. Говорихме си на френски за живота в България, когато момчето, което бе с нея, ми се ядоса за нещо, не разбрах защо ", споделя той. 
Ядосаното момче извикало полиция. Нараяна Мурти бил свален от влака, а служителите на реда взели паспорта и багажа му. 

" Хвърлиха ме в килия два на два. В стаята имаше единствено една тоалетна в ъгъла, нямаше легло, стол или маса. Подът беше леден ", споделя още Мурти.
Мурти прекарал в пандиза 72 часа, като през това време не му е давана никаква храна. След третия ден служителите на реда го отвели на перона и го качили на заминаващ товарен трен. Той си спомня, че му споделили, че го пускат, тъй като е от " другарската страна Индия ". Паспортът му върнали, когато влакът дошъл в Истанбул. 
Нараяна Мурти неколкократно споделя, че този случай го е трансформирал от " комплициран болшевик в съчувствен капиталист ". 
" Ако една страна се отнася по този начин с приятелите си, то аз в никакъв случай не желая да бъда част от комунистическа страна ", споделя той. 
След тази преживелица Мурти взема решение да стане бизнесмен, като първият му опит да сътвори компания е несполучлив. Той твърди, че случилото се в България го е предиздвикало да осъзнае, че една страна може да просперира единствено посредством основаването на работни места, които могат да бъдат обезпечени само от бизнесмени.
Днес Нараяна Мурти е един от новаторите в индийската софтуерна промишленост. Основава компанията си Infosys през 1981 година без опит, с пари, които взел назаем от брачната половинка си. В момента е измежду най-богатите хора в Индия. 
 

Нараяна Мурти със брачната половинка си, щерка си и зетя, който през днешния ден е министър председател на Англия
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР