Тъщата на кмета на Благоевград Илко Стоянов - Живка Петрова,

...
Тъщата на кмета на Благоевград Илко Стоянов - Живка Петрова,
Коментари Харесай

Тъщата на кмета на Благоевград вдига палат

Тъщата на кмета на Благоевград Илко Стоянов - Живка Петрова, подвига огромна кооперация в града върху унаследен парцел, в който близо 25 години развиваше цветарски бизнес. 

От няколко дни теренът се приготвя за строителство, като даже екскаватор събаря постройките, в част от които бе и щабът на " ИТН " в Благоевград, издигнали през 2021 година кандидатурата на Илко Стоянов на частичните кметски избори. 



Живка Петрова развиваше сполучлив цветарски бизнес

По думите на Живка Петрова всички документи, свързани с процедурата, се движат от щерка й Людмила. Тя единствена от децата на Петрова живее в България. Синът Кирил Попов от 7-8 години живее в Люксембург, а най-малката й щерка Гергана е омъжена в Южна Корея.

" Имотът е на фамилията от 33 години. Хората от квартала може би си спомнят тогавашния снек-бар " Криси ", а земята купихме от Кольо Атанасов - някогашен шеф в Цигарената фабрика.

Той и в този момент е притежател на прилежащия парцел, в който строителният бизнесмен Емануил Манолов против обезщетение също стартира строителство на кооперация ", изясни пред в. " Струма " тъщата на кмета.



Тя трансформира тогавашното заведение в цветарски магазин, само че е безапелационна, че няма желание да го отвори още веднъж в бъдещата нова кооперация, в която жилища ще имат и трите й деца. " От 7 години съм пенсионерка и считам да се любувам на повече пътувания ", откровена е Живка Петрова.



Багери събарят старите постройки, върху които ще се повдигнат огромни кооперации

" По към 1500 км. м разгърната застроена повърхност са и двете кооперации в региона и ще се строят на калкан ", сподели основният проектант на общината Любомир Огорелков.

Той посочи, че и двете кооперации ще са на 4 етажа, с търговски пространства на партера и с просторни подземни гаражи, като височината е позволена за квартала до 15 метра.

Документите за подготовката на строителството се движат от времето на кмета на Благоевград Румен Томов, а в края на януари - към този момент в мандата на сегашния градоначалник - и за двете здания са издадени позволения за строителство. Първата копка е планувана точно на Великден.



Кметът на Благоевград Илко Стоянов пък някогашен регионален координатор на партия “Глас национален ” на Светльо Витков, само че във годините обратно е минал през управителни длъжности в четири партии - Съюз на демократичните сили, Политическа партия “ВОТ Консерватори ”, ДРОМ и “Глас национален ”. Освен всичко друго Стоянов беше и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ. На частичните избори за кмет през юли 2021 година той бе претендент на Има Такъв Народ.

Според източници на Lupa.bg, в последните месеци той е в обтегнати връзки с партията на Слави Трифонов. По всяка верояност на идните избори за кмет ще се яви като самостоятелен претендент, подсилен от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР