Търсят се компенсаторни механизми, така че абонатите да не усетят

...
Търсят се компенсаторни механизми, така че абонатите да не усетят
Коментари Харесай

Маринов: Търсим механизми срещу рязко поскъпване водата в Ди...

Търсят се обезщетителни механизми, тъй че клиентите да не усетят внезапно повишение на цената на водата в Димитровград. Общината би трябвало да продаде каузи си в локалното водно сдружение на страната. ВиК- Димитровград не е член на Асоциацията, а това пречи както да има бизнес проект, по този начин и за разрешаване на проблемите му. Това съобщи хасковският народен представител от Българска социалистическа партия Владимир Маринов, на който през днешния ден следва среща в Димитровград по проблемите.

Както съобщихме, сдружението има голяма задлъжнялост. 51 на 100 от капитала му е на страната, а останалите на Община Димитровград. Вливането му в хасковското, което би трябвало да единствен оператор региона, не е реалност поради опасенията от сериозен скок на цената на водата. Сега в Димитровград кубикът коства 1.86 лева, до момента в който клиентите в Хасково заплащат 3.52 лева Местната власт отхвърля вливането без гаранции, че няма има внезапно повишаване.

Маринов разяснява и високите цени на горивата. Сметките му показвали, че страната ни губи по 2 млн. лева дневно от неналичието на азерския газ, количества от който са контрактувани още през 2009 година Строителството на конектора от Гърция стартира едвам 2019 година, а още не приключило. Последният период е юли 2022 година Става въпрос за 182 км, които се строят повече от 10 година от гръцки реализатор. Считам че прокуратурата би трябвало да бъде сезирана за вредите, които се нанасят, сподели още депутатът.

Маринов сподели още, че форматът на държавното управление би трябвало да откри място и на локално равнище, а депутатите от партиите в него да работят дружно. Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ имат по един народен представител от района, а „ Продължаваме промяната “ - двама. Четиримата би трябвало да работим дружно, да имаме общи начинания, сподели Младенов. Тъй като двете партии не са показани в Общинските препоръки, ще се наложи да разчитат на съветниците от Левицата, сподели той.

Депутатът добави още, че от идващия понеделник ще има приемни в региона. Готов съм да работя с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност, сподели още Маринов.
Свързани вести Общо 707 000 лева сметка за ток е натрупало изпадналото в колапс ВиК – Димитровград ВиК –Димитровград в рецесия, мажоритарният собственк- нехае 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР