Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтиращтата се

...
Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтиращтата се
Коментари Харесай

Премахват перките от акули по Графа


Търсят нов вид за обезопасяване на придвижването по ремонтиращтата се ул. „ Граф Игнатиев " в София. Станалите известни като „ перки на акули " каменни блокове ще бъдат отстранени, откакто няколко души се спънаха и нараниха. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По-рано от организацията "Спаси София " приканиха за премахване на рисковите ограничители по столичната улица ". Оттам показаха свои оферти до зам.-кмета по превоз на София Дончо Барбалов и шефа на КАТ комисар Тенев за решение на казуса, който от месеци вълнува обществото.

"Следващият спънал се пешеходец може да попадне под колелата на преминаващ трамвай ", съобщи Борис Бонев от организацията и добави, че всяко деяние на Общината след сходен случай ще е прекомерно закъсняло и решителни ограничения са нужни в този момент.Вече има два случая на спънали се жители в новите ограничители, които се сливат с пешеходната настилка.

Вчера мъж се спъна и удари, а преди време се наложи да се викне кола за спешна помощ за жена, която падна пред погледа на десетки минувачи.Освен това "перките на акули " станаха мотив за неодобрение и смешни колажи във обществените мрежи, а предходната седмица група младежи си направиха и плаж на столичната централна улица, с цел да извърнат внимание на проблемите освен в София, само че и по Черноморието. Организацията излезе с съответни оферти за други възможности, които да заменят острите гранитни блокове.

„ Спаси София " предлага три вероятни решения: слагането на по този начин наречените тактилни ограничители от неръждаема стомана, на линия настилка в друг цвят от в този момент съществуващата, или на фабрично скосени каменни плочи, по сходство на тези, които сега се инсталират на ул. „ Цар Иван Шишман ", част от същия план за реорганизация.

Организацията е измежду главните критици на качеството и неспазените периоди на ремонта и от месеци приканва кмета и общинския съвет да наложат наказания на компанията реализатор и да подсигуряват качествено осъществяване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР