Търсене на корените на добротата в нашата история осигури на

...
Търсене на корените на добротата в нашата история осигури на
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи грамота за „Клас на ме...

Търсене на корените на добротата в нашата история обезпечи на четвърти „ б” клас от ОУ „ Свети Климент Охридски” в Пазарджик с класен началник Спаска Узунова успеха за месец март в състезанието „ Клас на месеца”, разгласен от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.



При посрещането на кмета четвъртокласници пожелаха да прочетат на глас това, което е написано на вратата на класната им стая: „ Когато влезеш в тази класна стая, ставаш откривател, създател, академик, изобретател, идеалист, спокоен, почитан, обичан, важен. Ти си подобен, тъй като си с нас – учениците от IV „ Б” клас”.



„ И това е по този начин, а аз съм тук, тъй като желая с персоналното си наличие да изразя своето почитание към Вас и към Вашата преподавателка. Вие участвахте в самодейността „ Открий доброто” и се представихте чудесно, за което Ви поздравявам”, сподели кметът пред учениците. „ Важно е да откриваме положителното във всеки един ден. В живота се случват и положителни, и неприятни неща, само че би трябвало да умеем да виждаме положителното. Със своята самодейност комисията даде опция младежите да видят положителното – това, което ни дава самочувствие, убеденост, което ни кара да се усещаме горди, което ни прави по-добри. Много значимо е децата да откриват положителното, да имат очи за него и да се трансфорат в положителни хора. Аз съм доста горделив, че Вие спечелихте този месец това състезание”, сподели още кметът преди да връчи грамотата за Клас на месеца на IV „ Б” клас от ОУ „ Свети Климент Охридски” - Пазарджик.



Богат снимков материал и изложение на пътешествието в предишното впечатлиха журито, формирано от членове на комисията. Разделени на четири екипа, учениците са подредили пъзели с години и събития от живота на Васил Левски. Според тях най-ценният урок, получен от великия българи, гласи: „ Кажи ми ти моите и аз твоите кривици, па да се изправим и дружно да вървим! “ Думи елементарни, ясни, поучителни и докосващи! – единомислещи са децата и тяхната класна ръководителка.



Учениците са потърсили корените на добротата, човеколюбието и родолюбието в нашата история и на Трети март с песни, музика и стих, пред цялото учебно заведение.

„ Доброто е това, от което всеки има потребност. Добрите думи допират сърцето, положителните действия ни трогват, а положителните мисли ни вършат по-добри хора. Доброто не коства нищо. Но значи много” – акцентират в номинацията си четвъртокласниците.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР