Търсачки като Google и Bing могат да бъдат принудени да

...
Търсачки като Google и Bing могат да бъдат принудени да
Коментари Харесай

ЕС ще иска интернет търсачките да плащат за новините

Търсачки като Гугъл и Bing могат да бъдат принудени да заплащат за това, че демонстрират фрагменти от новинарски публикации съгласно плана на разпоредбите за авторското право , подкрепени през днешния ден от посланиците на страните членки на Европейския съюз (ЕС), съобщи Ройтерс.
 
Мярката, която към момента не е дефинитивна, ще разреши на издателите на печатни издания да изиска от търсачките да им заплащат, с цел да демонстрират техните публикации до една година след публикуването им. Първоначално Европейската комисия оферираше издателите да желаят заплащане за проявление на публикациите за 20 години обратно.

Пакетът на Европейски Съюз с промени в региона на авторското право ще принуди също по този начин интернет уеб сайтове като YouTube да желаят позволение от притежателите на авторските права, с цел да излъчват тяхното наличие, да вземем за пример музикално видео, или пък да им попречат да бъдат налични.
 
Издателите на новинарски издания имаха обтегнати връзки с Гугъл и сходни търсачки, които те укоряват за спада на приходите им и на лидерската им роля на медийния пазар. Гугъл се опита да откри решение на това, като сътвори Дигитална новинарска самодейност, която финансира цифрови планове на издателите.-->
 
Реформата на авторските права ще засегне също и музикалната промишленост , която поде акция против канала YouTube, който тя упреква в печелене на пари въз основа на нейната продукция, без да заплаща за това уместно. YouTube сподели, че е платил на музикалната промишленост над 1 милиарда $ през 2016 година единствено от доходи от реклама и че разрешава на създателите да вършат пари от качено от почитатели музикално наличие.
 
След реализирано по пакета от промени на авторското право, страните членки ще би трябвало да договорят с Европейския парламент финално съглашение, който към момента не е склонен с тяхната позиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР