Тържественото шествие в столицата, организирано по повод честванията на Деня

...
Тържественото шествие в столицата, организирано по повод честванията на Деня
Коментари Харесай

Вижте тържественото шествие в София по случай 24 май

Тържественото шествие в столицата, проведено във връзка честванията на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност - 24 май, се насочи към Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. 





Начална точка на празничното шествие бе Министерството на образованието и науката, наоколо до фонтана пред Археологическия музей, а множеството ще продължи до Паметника на светите братя пред Националната библиотека, където от 11:00 часа стартира формалната гала.



В шествието се включиха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър председател Гълъб Донев, министри от държавното управление, политици, общественици и жители. 





Пред Националната библиотека Румен Радев ще насочи одобрение и ще сервира цветя на паметника на светите братя.

Слово ще бъде произнесено и от писателя Георги Бърдаров - притежател на европейската премия за литература за 2021 година Присъстващите ще чуят " Аз съм българче " в осъществяване на две деца, възпитаници от първи клас на 44-то Средно учебно заведение „ Неофит Бозвели ". " Химн на светите братя Кирил и Методий " ще прозвучи в осъществяване на хора на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков " с диригент маестро Славил Димитров.

От 11:00 часа на площад " Славейков " стартира фестивалът „ Да поЧетем ", който ще продължи през целия ден.





От 18:30 часа в Националния исторически музей в София президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР