Тържественото отбелязване Деня на народните будители в Асеновград стартира още

...
Тържественото отбелязване Деня на народните будители в Асеновград стартира още
Коментари Харесай

Честванията за Деня на народните будители в Асеновград стартират с открит урок по родолюбие

Тържественото отбелязване Деня на националните будители в Асеновград започва още на следващия ден (30.10.19 г.) и ще продължи до 11.11.19 година В утрешния ден честването ще стартира в 10:30 ч. в асеновградската ПГ „ Цар Иван Асен II ” с изнесен урок по родолюбие. Той е под надпис „ Станимашки будители ”. Вечерта от 17:30 ч. пък в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " ще се състои рецитал „ Житие велико, поради което той не помни всичко, даже и небето... ”, изнесен от Виктория Стефанова.
На идващия ден (31.10.19 г.) от 18:00 ч. в Исторически музей-Асеновград ще бъде показана галерия с находки, снимки и друга графична документи от археологически разкопки. Експозицията ще носи името „ Воден. Античност и Средновековие /IV-XIII век/ ”. Точно в деня, в който България отбелязва делото на националните будители, в асеновградската изложба „ Крис ” от 17:30 ч. и в книжарница " Знайковците " от 18:30 ч. ще бъдат открити изложения: „ 80 години Васил Папазов ” и „ Картини светлоносци – привет от душата ми ”.
На 04.11.19 година (понеделник) в 17:30 ч. в Градската библиотека ще се организира литературно-поетичен театър „ Любов измежду пламъци ”, отдаден на 105-та годишнина от гибелта на Пейо Яворов. От 19:00 ч. на 05.11.19 година в НЧ „ Родолюбие ” ще се сложи театралната режисура „ Свекърва ” в осъществяване на самодейния читалищен спектакъл. Юбилеен рецитал на поетесата Катя Рускова и премиера на стихосбирката й „ Душата ми е птица ” ще се организира на 06.11.19 година в от 17:30 ч. в Градската библиотека. Празниците във връзка честване Деня на националните будители в Асеновград ще приключи на 11.11.19 година Тогава в Етнографска къща от 17:30 ч. ще се състои празничното затваряне на " Капсула на времето " и ще бъде маркирана 30-годишнината от основаването на Етнографска къща в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР