Тържествена заря-проверка озари небето над Пловдив като кулминация на тържествата

...
Тържествена заря-проверка озари небето над Пловдив като кулминация на тържествата
Коментари Харесай

Петминутна тържествена заря закри събитията за 3 март в Пловдив

Тържествена заря-проверка озари небето над Пловдив като кулминационна точка на тържествата довечера по случай Националния празник. Фойерверките в небето се виждаха от съвсем всички по-високи точки на града. Стотици пловдивчани се стекоха на площад „ Централен ”, с цел да отдадат респект на починалите герои и да видят онлайн тържеството по случай 146-тата годишнина от Освобождението на България от османско робство. Сред формалните гостя бяха посетители бяха кметът на града Костадин Димитров, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, Областният шеф на област Пловдив – доктор инж. Илия Зюмбилев и зам. кмета по превоз Савина Петкова.
Прочетете още
Празненствата на площад „ Централен “ започнаха в 18:30ч. а кулминационната точка беше Тържествената инспекция - заря във връзка Националния празник, с присъединяване на военни формирования от гарнизон Пловдив. Тя се управлява от военачалник – майор Явор Матеев, който произнесе слово. В ролята на диктор на инспекцията - заря влезе артистът Петър Тосков.

" Дълбок реверанс към всеки един от вас, който през днешния ден държеше и държи само българския трикольор ", сподели пред пловдивчани военачалник Матеев.

По мотив празника, Община Пловдив провежда два концерта за жителите и гостите на града на откритата сцена на пл. „ Стефан Стамболов “. На обяд концерт изнесе една от пловдивските емблеми - Биг Бенд Пловдив с  диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян. Вторият концерт е на Представителния духов оркестър на Военновъздушни сили с диригент кап. Димитър Христов.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР